FacebookTwitterLinkedIn

La începutul anului trecut, Răzvan Roman și Radu Spineanu fondau Two Tap, „o tehnologie care poate comanda un produs de pe site-ul unui magazin pentru un consumator”, după cum îl descriu chiar fondatorii. Two Tap este practic un mediator între utilizator și sistemul online de comenzi al companiei, care simplifică procesul de checkout.

După ce folosesc serviciul pentru prima dată, informațiile utilizatorilor sunt stocate în contul Two Tap, avantajul fiind că utilizatorii nu trebuie să reintroducă datele personale de fiecare dată când vor să achiziționeze un produs. Serviciul include și un global shopping cart, prin care utilizatorii pot cumpăra produse de pe mai multe site-uri fără să piardă timpul comandând fiecare produs de pe fiecare site și introducând datele de livrare și plată de fiecare dată. Utilizatorii nu mai trebuie să treacă nici prin procesul de checkout, pe care serviciul l-a redus la doar doi pași, de unde provine și numele, Two Tap. Pentru a confirma o comandă, utilizatorii trebuie doar să confirme locul în care doresc să fie făcută livrarea și cardul de credit de pe care vor să fie făcută plata, cel de-al doilea pas fiind confirmarea produselor comandate.

Ideea fondării Two Tap i-a venit lui Radu Spineanu în decembrie 2012, când a decis să creeze o interfaţă care plasează comenzi. La scurt timp, i-a propus lui Răzvan Roman să se implice în proiect, cei doi fiind prieteni de aproape șase ani, de când aveau birourile în același sediu.

Aflați cine sunt ceilalți membri ai promoției 2014 a Forbes România “30 sub 30”.

Când a ajuns la facultatea Politehnică din Timișoara, Radu Spineanu a început să lucreze la RoEduNet, locul în care a experimentat pentru prima dată cum e să lucrezi într-o organizație și în care „ne jucam cu echipament de milioane de dolari,” povestește el. În ultimul an de facultate, în 2008, a ales să nu dea ultimele trei examene și să se mute în București pentru a fonda 2Parale, companie care a trecut prin mai multe schimbări de acționariat și la care el este în continuare acționar. Și-a dat însă curând seama că  i-ar plăcea să mergă în străinătate și să facă o companie care să facă diferența. Așa că s-a mutat în Statele Unite și în decembrie 2011 fonda Kinotopic. Aplicația a fost prezentată de Apple în pagina de „Featured” în momentul lansării și a fost descărcată de peste 1 milion de ori.

Cel de-al doilea co-fondator Two Tap și actualul CEO a fondat primul start-up online la 16 ani.  „Crescusem pe internet”, explică Răzvan Roman, pentru că avusese una dintre primele conexiuni de internet de tip broadband din Pitești. A ajuns rapid la concluzia că poate merge la olimpiadele de informatică, sau poate fonda un start-up. A ales cea de-a doua variantă. „Eram în clasa a unsprezecea și chiuleam de la ore ca să lucrez la start-up”, povestește el. La 19 ani, devenea primul angajat din București al companiei Adswizz. Inițial se ocupa de toată activitatea companiei. „După șase luni am angajat un COO și proiectul a atras finanțare de 1 milion de euro”, povestește el. În 2011, a devenit Business Development Manager al companiei românești uberVU și cu doi ani în urmă s-a mutat la Londra pentru a se putea întâlni direct cu clienții companiei uberVU.

Cei doi au lansat în Statele Unite versiunea alfa a serviciului Two Tap anul trecut, versiunea actuală fiind cea finală, care este în continuare îmbunătățită. Two Tap are o versiune pentru utilizatori, însă accentul este pus pe segmentul business to business, lucrând direct cu magazinele și site-urile afiliate. În prezent, au contracte cu peste 100 de magazine.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

În noiembrie anul trecut, Two Tap a fost unul dintre start-up-urile selectate de Y Combinator, unul dintre cele mai exclusiviste acceleratoare din lume, fiind singurul start-up românesc acceptat. Cei doi fondatori povestesc că admirau de mult timp comunitatea Y Combinator. Programul se desfășoară în perioada ianuarie-martie 2014 și principalul avantaj este accesul facil la personaje relevante pentru dezvoltarea startup-ului lor, consideră cofondatorii Two Tap. „Au puterea de a muta munții prin legăturile pe care le au”, explică entuziasmați cei doi.

Cum va evolua Two Tap pe termen mediu și lung, în viziunea celor doi cofondatori? „O să poți cumpăra cu wallet-ul Two Tap de oriunde din lume cu doar două click-uri.”

Citiți textele integrale în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România.

GALERIE FOTO: “30 SUB 30” 2014

Aflați cine sunt membrii promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”.