Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SmallBusiness |
|

3 strategii utile prin care o companie poate deveni mai atractivă în căutarea tinerelor talente

Salariul este important la orice loc de muncă, însă deseori mediul de la birou poate fi responsabil pentru unele mișcări importante pe piață din punct de vedere al resursei umane.
shutterstock_1121810756

Pentru mulți angajați, condițiile în care lucrează contează foarte mult. Îi ajută să fie mai motivați, să se concentreze mai bine și să dea, într-un final, un randament mult mai bun. Peste toate acestea, un mediu de lucru pozitiv într-o companie cu o cultură bine formată ajută în formarea unui grup puternic de angajați.

3 strategii utile prin care o companie poate deveni mai atractivă în ochii unui angajat:

1. Oferă-le angajaților posibilitatea să lucreze într-un spațiu relaxant

Cultura birourilor de tip open-space are unele avantaje, însă în același timp există și limite. În funcție de activitate, unii angajați pot oferi un randament mai bun atunci au la dispoziție posibilitatea de a lucra într-un spațiu izolat. Companii precum Google au dezvoltat zone de relaxare sau spații de lucru mai puțin convenționale, extrem de utile pentru cei care trebuie să vină de multe ori cu soluții creative în firmă. O astfel de abordare a companiei de a se adapta după nevoile angajaților poate da rezultate utile în timp, devenind mai atractivă atunci când iese pe piață în căutarea unor talente noi.

2. Promovează o cultură sănătoasă în companie

Sedentarismul este o problemă pentru mulți dintre cei care lucrează chiar și peste nouă ore pe un scaun, la birou. De multe ori, angajații tineri sunt atrași de posibilitatea de a avea la îndemână o sală de sport, un bazin sau altfel de beneficii care promovează un stil de viață mai sănătos. Acesta este unul dintre avantajele plasării unui sediu de firmă într-un complex care poate oferi o varietate largă de facilități. În România, Liviu Tudor, antreprenorul care deține parcurile de afaceri West Gate și Novo Park, a dezvoltat în complexul din vestul Capitalei mai multe facilități de acest fel, printre care și o piscină exterioară. Astfel, angajații pot avea acces rapid la facilitățile de care au nevoie.

3. Un program flexibil, adaptat pentru profilul fiecărui angajat

Inovațiile tehnologice și digitalizarea companiilor au schimbat fața multor activități de pe piața muncii și a modului în care angajații pot da randament. Astăzi, în ciuda faptului că programul clasic de la 8 dimineața până la 17 este în continuare și cel mai folosit, în multe companii nu este neapărat și cel mai eficient. Apariția nomazilor digitali, adică tinerii care lucrează în echipă de la distanță, și a locurilor de muncă în sistem remote, adică de acasă sau de la o cafenea, au deschis noi posibilități și pentru firme de a se adapta unui noi val atractiv pentru tinerele talente de pe piața muncii. Adaptarea programului de muncă pe profilul angajatului și posibilitatea de a avea o flexibilitate mai mare a programului ar putea reprezenta calea spre o productivitate sau eficiență mai ridicată.

Așa cum așteptările tale ca angajator de la oamenii din firma sa este să vezi inițiativă, inovare și rezultate, și reciproca se aplică în foarte multe situații. Adaptarea culturii firmei la noile trenduri pot face firma ta să fie în prim planul atenției celor mai noi oameni și pricepuți candidați de pe piața muncii, care caută un mediu îndeajuns de deschis în care să se poată dezvolta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii