Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

3 metode simple și practice pentru a nu mai întârzia niciodată la un meeting

Încă după primii tăi pași în business ai înțeles că „timpul înseamnă bani”, însa nu e doar o metaforă sau un clișeu lingvistic. Uneori ziua de lucru nu e suficient de lungă pentru a-ți îndeplini toate task-urile, iar întârziatul pur și simplu nu este un lux pe care ți-l poți permite.

Atunci când întârzii la un meeting, nu faci decât să dai un exemplu prost pentru subalterni și să primești priviri incomode de la șefi, dar mai ales de la parteneri. Dacă știi că punctualitatea nu este virtutea ta, dar încerci totuși să păstrezi o conduită de business impecabilă, aceste sfaturi te-ar putea ajuta să intri mereu primul într-o sală de ședințe.

Învață să planifici din timp

Odată ce punctualitatea a devenit noul tău țel, va trebui să urmezi câțiva pași practici pentru a o realiza. Meetingurile matinale vor fi probabil cel mai greu de trecut obstacol, dar  îl vei putea depăși dacă începi să te pregătești pentru el cu o seară înainte.

Pregătește-ți cu atenție hainele sau accesoriile. De câte ori n-ai întârziat pentru că ai realizat prea târziu că ai un nasture rupt la costum sau o cravată pătată? Aranjează-ți toate documentele, pentru că agitația de dimineață te oprește din a realiza acest proces cu eficiență și poți chiar să uiți ceva acasă. În plus, trecând prin toate documentele cu o seară înainte, vei o avea o imagine de ansamblu mult mai bună asupra meetingului.

Asigură-te că ai cafea deja făcută și că micul dejun nu va presupune un efort sporit de preparare.

Nu mai da vina pe trafic și evită-l

Știi deja ce probleme are România cu traficul; conform unui studiu TomTom, Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Europa. Însă traficul este același pentru toată lumea… chiar și pentru cei care reușesc să fie mereu punctuali. Dacă ți se pare nedrept să pleci în fiecare dimineață mai devreme doar pentru a lua în calcul traficul, de ce nu încerci mijloace de transport alternative?

De exemplu, o bicicletă electrică te-ar putea ajuta să renunți la a-ți consuma timpul și nervii în blocaje interminabile. Dacă te gândești să cumperi una, nu va trebui să-ți faci griji că vei transpira pedalând și, în plus, vei scăpa de grija locului de parcare.

Nu îți încărca programul

Din dorința de câștiga cât mai mulți clienți sau de a fi cât mai implicat în businessul tău, ai tendința de a-ți încărca agenda cu meetinguri peste meetinguri. Uneori planificarea ta pur și simplu nu este realistă.

În loc să întârzii și să amâni sau chiar să anulezi întâlniri importante, mai bine acordă fiecărui meeting o fereastră cât mai largă, în caz că se prelungește în mod neașteptat. În loc să sari dintr-o sală de ședință într-alta, vei avea mult mai mult timp să procesezi fiecare discuție și să îți relaxezi mintea pentru a-ți pregăti felul în care vei aborda următoarea întâlnire.

Dacă ai obiceiul de a întârzia „doar 2-3 minute”, obișnuința le poate transforma ulterior în 20-30 de minute întârziate în mod constant. Dacă însă vei învăța să fii punctual, vei dovedi nu doar o bună înțelegere a eficienței planificării, dar și că respecți timpul prețios al colegilor și partenerilor tăi.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii