Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

3 metode ieșite din comun de a reduce costurile la birou

Când vorbim despre designul și echiparea unui birou, de multe ori avem impresia că nu putem face concesii.

Da, un birou are nevoie de mobilier adecvat, hardware și software, o mini-bucătărie echipată, un sistem de iluminat care să lucreze în favoarea angajaților și lista poate continua.

Însă, dacă ești dispus să încerci lucruri noi, poți reduce costurile la birou prin metode mai puțin obișnuite. Cel puțin aici în România, pentru că în Occident nu mai sunt de multă vreme o noutate.

Iată câteva dintre acestea:

1. Comandă un audit de energie

Costul cu utilitățile poate fi de-a dreptul exorbitant, mai ales în anotimpul rece. Reducerea acestor costuri poate aduce economii serioase la bugetul unei companii. Un audit pe energie poate evidenția zonele unde pierzi cel mai mult. De obicei, pe primul loc se află computerele și toate elementele adiționale de hardware, care consumă curent și atunci când nu sunt folosite. Poți folosi prize speciale, cu butoane care sistează alimentarea cu energie în afara orelor de program.

Energia termică reprezintă și ea o problemă, mai ales în iernile lungi cum a fost cea de anul acesta. Am trecut de la primăvară la iarnă, înapoi la primăvară și din nou la iarnă. Asta înseamnă facturi peste medie la încălzire și în martie, și aprilie. Dacă biroul tău se află într-o zonă racordată la sistemul public de termoficare, închide termostatele la început de martie. Dacă încălzești biroul cu o centrală, oprește-o. În schimb poți folosi un dispozitiv precum acesta. Este ușor de pornit și oprit și poate fi utilizat doar în zilele în care temperaturile scad foarte mult. Vei evita astfel situațiile în care caloriferele ard când sunt 20 de grade afară.

2. Împarte echipamentul hardware cu un alt birou

Cât de des folosești copiatorul sau faxul? Dacă răspunsul nu este „depindem de ele”, atunci este momentul să te gândești la alternative. Dacă biroul tău se află într-o clădire unde funcționează mai multe companii, te poți înțelege cu cei de pe palierul tău să împărțiți toate costurile aferente utilizării acestor echipamente. Puteți crea un fond comun sau împărți costurile în momentul în care este nevoie de alimentare cu toner, hârtie sau întreținerea aparaturii.

3. Renunță la telefonia fixă

Probabil că deja ai internet la serviciu. Nicio companie care se respectă și vrea să cucerească piața nu își permite să nu aibă un abonament la o companie de net. Tocmai de aceea, poți renunța foarte ușor la telefonia fixă. Găsești pe internet o mulțime de servicii de telefonie gratuite prin care poți ține legătura cu clienții. Iar Skype îți dă posibilitate să organizezi inclusiv conferințe video.

Mobilul este un lucru necesar, cu ajutorul căruia poți ține legătura cu oamenii de la birou. Vești bune avem și în direcția acesta. Serviciile de mesagerie pe care Facebook și WhatsApp le pun la dispoziția consumatorilor sunt gratuite. Prin intermediul lor poți efectua inclusiv apeluri telefonice, fără să adaugi costuri suplimentare la abonamentul de baza.

Tu ce soluții ai găsit pentru a reduce costurile la birou?  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii