Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

3 metode de optimizare a timpului de lucru care pot îmbunătăți productivitatea unei companii

Optimizarea timpului de lucru pare sa fie unul dintre obiectivele pe care majoritatea companiilor și-au propus sa le atingă, în special în acele companii cu număr mare de angajați, unde productivitatea poate fi destul de greu de monitorizat și, mai ales, de gestionat.
shutterstock_702046852

Conform unui studiu efectuat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, se pare că, la nivel european, nivelul de productivitate din ultimii ani a scăzut cu 1,5% față de perioada anilor 2001 – 2007. Acest lucru a dus și la nevoia companiilor de a găsi noi soluții, idei și instrumente tehnologice care să le ajute să optimizeze timpul de lucru al angajaților și, implicit, productivitatea companiei.

Așadar, iată câteva soluții eficiente care pot fi ajustate în funcție de domeniul de activitate al fiecărei companii:

Folosește o aplicație pentru planificare

Principalul avantaj al unei aplicații de planificare, cum ar fi Wrike sau UpKeep este că facilitează comunicarea între departamente și angajați. Pot fi asignate clar taskuri și urmărit stadiul executării lor într-un singur program. În plus, sunt vizualizate în timp real când sunt programate meeting-uri interne sau ședințe. Iar în cazul în care apar modificări, fiecare persoană alocată pe un proiect va fi notificată instant. Astfel, sunt eliminate confuziile sau comunicările ineficiente.

În plus, există aplicații care pot integra mai multe programe de lucru, așa cum este Google Calendar sau MS Outlook și care permit accesul la aceste informații și altor persoane. Astfel, informațiile sunt integrate în mod automat în aplicația de programare, reușind să salveze timp de muncă manuală, în care pot fi rezolvate alte task-uri.

Investește într-un program care automatizează procesele de rutină

Unul dintre mijloacele prin care o companie poate să devină mai productivă este să permită angajaților să se ocupe de task-uri importante, în detrimentul celor de rutină. Iar acest lucru presupune ca managerii să caute soluții eficiente de automatizare, care să reducă timpul petrecut cu task-uri repetitive, așa cum este un astfel de tool pentru screen scraping.

Mai exact, acest tool extrage anumite date specifice din aplicații, care ulterior pot fi exportate sub forma unor secvențe care sunt adăugate procesului de lucru. Mai exact, sunt extrase anumite tipuri de date din diverse aplicații și traduse apoi, astfel încât să poată fi reproduse în alte aplicații.

Practic, este automatizat un proces care altfel ar presupune introducerea manuală a datelor în fiecare aplicație. Rezultatul este reducerea timpul de lucru pe anumite activități, în special pe cele repetitive.

Adoptă un program de lucru scurt

Chiar dacă sună ca și cum angajații vor lucra mai puțin, acest lucru poate duce mai degrabă la eficientizarea timpului petrecut la locul de muncă. Într-un studiu publicat de cei de la Business Insider, se arată că timpul mediu dedicat activităților specifice de lucru este de doar trei ore, din totalul de opt ore al unui program obișnuit de muncă.

Dacă în unele companii din afară a fost adoptat un program de lucru de cinci ore pe zi, în România există companii care au optat pentru un program de numai patru zile de muncă pe săptămână, adică un total 32 de ore de lucru. Astfel, angajații au la dispoziție mai puțin timp în care pot fi distrași de alte lucruri și se pot concentra mai bine pe proiectele și task-urile pe care trebuie să le finalizeze.

Optimizarea constantă a timpului petrecut la locul de muncă este doar unul din aspectele care cresc productivitatea unei companii. Tocmai de aceea este necesară identificarea activităților care consumă mult timp și care pot fi îmbunătățite, atât prin soluții de automatizare, cât și prin valorificarea timpului petrecut la locul de muncă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii