Cautare
, Forbes Staff

Lifestyle |
|

3 greșeli pe care oamenii le fac atunci când prezintă o problemă șefului

Una dintre cele mai importante abilități pe care le poate avea oricine este arta de a aduce problemele în atenția sefului. În majoritatea cazurilor, oamenii manipulează această situație foarte slab și o privesc într-un mod defensiv, disperat sau peiorativ.
Job Probleme

Acestea sunt cele 3 greșeli pe care le fac oamenii când întâmpină probleme:

 

  1. Ei aduc problemele nu soluțiile

Cea mai întâlnită greșeală pe care oamenii o fac este atunci când povestesc cuiva despre o problemă, bineînțele una foarte evidentă. Ei au tendința de a se focusa pe problemă uitând să se gândească la soluții. Oamenii care caută soluții într-o echipă tind să fie mai de succes. Dacă ne axăm pe soluții problema trece într-un plan secund, iar încăperea este plină de pozitivitate.

 Vezi ce întrebări ai putea să le pui în cadrul unui interviu

  1. Ei nu acceptă responsabilitățile

Greșeala absolută pe care o fac oamenii este atunci când aduc în atenția șefului o problemă pe care nu reușesc să și-o asume sub mantia responsabilității. Fie că este vorba de ați recunoaște vina sau de a ți-o asuma.

 11 lecții pe care le înveți sau le regreți pentru totdeauna

  1. Ei cred în valori absolute

Ultima greșeală pe care o fac oamenii este atunci când se prezintă ca fiind absolviți de vină.

Atunci când oamenii cred în absoluturi și sunt fixați pe poziție, implicit au stabilit un conflict. Acest tip de abordare în a vedea situațiile  „albă sau neagră”, folosind afirmații absolute, cum ar fi, „acest lucru va eșua” sau „ne îndreptăm în direcția greșită”, conduce la confruntări frustrante mai degrabă, decât la discuții oneste. Modelul acesta de abordare te ajută să vezi ce tip de oameni te vor ajuta să prosperi sau te vor reține.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii