Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

3 criterii de alegere a deodorantului potrivit

În secolul 21, într-o lume în care totul se desfășoară pe repede înainte, transpirația își face inevitabil simțită prezența. Din fericire, industria produselor dermatocosmetice și cosmetice a evoluat semnificativ, în ultimii ani, oferind numeroase soluții pentru a combate transpirația. Citește, în continuare, și află ce sunt deodorantele și care sunt criteriile după care să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine.

 1. Deodorant versus antiperspirant

Deodorantele și antiperspirantele au mecanisme diferite de acțiune. Deodorantele elimină mirosul neplăcut fără a avea impact asupra perspirației și acționează, în principal, prin modificarea pH-ului pielii. Mirosul neplăcut al transpirației este cauzat de bacteriile care se dezvoltă la suprafața pielii, iar scăderea pH-ului local împiedică proliferarea acestora. În general, deodorantele sunt produse pe bază de alcool.

Antiperspirantele conțin compuși ai aluminiului care blochează temporar porii glandelor sudoripare scăzând perspirația.

2. Ingredientele produsului

În cazul în care pielea ta este sensibilă sau ai un istoric de reacții alergice, este recomandat să consulți lista de ingrediente a produselor deodorante sau antiperspirante. Un singur produs poate conține mai mult de 10 ingrediente, inclusiv parfumuri care pot provoca reacții alergice în cazul persoanelor sensibile. Din fericire, există o serie de produse dermatocosmetice (de exemplu deodorantele Vichy) concepute special pentru persoanele cu piele sensibilă. Acordă o atenție sporită ingredientelor utilizate și nu ezita să ceri sfatul medicului dermatolog sau farmacistului, atunci când alegi un deodorant.

3. Tipul produsului

Deodorantele și antiperspirantele au diverse forme: stick solid, roll-on sau spray, fiecare având avantaje și dezavantaje. 

Produsele sub formă de stick sunt mai durabile, comparativ cu spray-urile, însă, există riscul să lase urme pe haine sau pe piele. Cu toate acestea, au fost dezvoltate formule „invisible” pentru stickuri, eliminând, astfel, principalul dezavantaj al acestora.

Roll-onurile sunt foarte ușor de aplicat, oferă o protecție bună împotriva mirosului și nu lasă urme pe haine. Totuși, aplicarea lor este însoțită de o senzație de rece, produsul fiind lichid.

Spray-urile sunt cel mai ușor de aplicat și vin cu avantajul lipsei contactului fizic dintre aplicator și piele. De aceea, produsul poate fi împărțit cu ușurință cu alți oameni (de exemplu, la sală sau în vestiare). Inconvenientele acestui tip de produs sunt reprezentate de generarea aerosolilor în cantitate mare la momentul aplicării și numărul mai mic de utilizări per produs comparativ cu produsele de tip stick sau roll-on.

În concluzie, produsele deodorante și antiperspirante fac parte din viața noastră cotidiană și ne scutesc de mirosurile neplăcute apărute ca urmare a efortului sau expunerii la căldură.

 

Surse informative

  • Frothingham, Scott. “Benefits and Risks of Deodorants vs. Antiperspirants.” Healthline, 4 Oct. 2019, www.healthline.com/health/deodorant-vs-antiperspirant. 
  • Jewell, Tim. “The 8 Best Deodorants for Men.” Healthline, 24 Jan. 2020, www.healthline.com/health/best-deodorant-for-men. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii