FacebookTwitterLinkedIn

Peste 64% din totalul angajaţilor care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs își exprimă dorința de a lucra în sistem hibrid, atât de acasă, cât și de la birou

Înainte de debutul pandemiei, peste 81% dintre angajaţii care au răspuns sondajului BestJobs lucrau de la birou – numai de la birou (61%) sau în cea mai mare parte a timpului de la birou (20%) -, dar odată ce au experimentat şi munca remote au constatat că nu mai pierd timp cu deplasarea zilnică (69%) şi şi-au redus semnificativ şi cheltuielile zilnice, legate de transport, masă de prânz, haine etc. (51%). Însă beneficiul principal, pe care majoritatea respondenţilor (56%) l-au resimţit lucrând de acasă, este că s-au putut proteja mai bine de Covid-19”, a transmis miercuri BestJobs.

Un procent de 23% dintre respondenți consideră că lucrul la distanţă ar fi util cel puțin 1-2 zile pe săptămână, iar 12% dintre ei ar vrea să își desfășoare activitatea la birou doar 4 zile pe lună.

Totuşi, mai bine de jumătate (56%) dintre angajaţii care au răspuns sondajului BestJobs recunosc faptul că le lipseşte interacţiunea zilnică cu colegii şi, chiar dacă lucrează de acasă, 52% spun că ajung să aloce mai mult de opt ore pe zi activităţii profesionale şi că le este dificil să delimiteze viaţa profesională de cea personală (43%), mai ales că sunt adesea întrerupţi de copii, animale de companie sau au probleme cu conexiunea la internet (39%). Cu toate acestea, peste 82% dintre cei care lucrează de acasă, ar recomanda cunoscuţilor să experimenteze acest mod de lucru”, a mai transmis compania.  

Sondajul a fost efectuat în perioada 15 – 31 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1.300 de utilizatori de internet din România.