Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

3.000 de elevi au învățat noțiuni elementare de educație financiară prin programul “Schimbăm vieți”

Elevii de gimnaziu din 73 de școli au exersat atât lucrul în echipă, cât și rolul de lideri și au făcut cunoștință cu noțiuni introductive de educație financiară, necesare vieții de adult.  
 aboneaza-te
3.000 de elevi au beneficiat la clasa de programul european Schimbam vie...

Peste 3.000 de elevi de gimnaziu, din 20 de localități din România, au beneficiat de programul european de incluziune financiară „Schimbăm vieți” (LifeChanger), susţinut de Metropolitan Life şi Junior Achievement România.

Programul a fost adresat elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani și s-a mai desfășurat și anul trecut. Acesta a cuprins un set de opt activități desfășurate în clasă, profesorii primid ajutor din partea consulanților voluntari Metropolitan Life, pe baza unui kit de materiale special dezvoltate și distribuite gratuit.

Copiii au fost provocați să își asume rolul de lideri, să prioritizeze cheltuielile în contextul unor venituri limitate și să ia decizii și soluții pentru diferite situații.

Programul a prins foarte bine, întrucât educația financiară nu făcea parte deloc din viața cotidiană a elevilor mei. Bagajul lor de cunoștințe legate de bani era foarte limitat. Pentru ei, banii nu însemnau decât un mijloc prin care își pot achiziționa diverse lucruri. Au aflat, prin intermediul programului, ce înseamnă să te întreții și ce efort fac familiile lor.” – profesor, Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, București.

Pe parcursul programului, peste 70 de consultanți Metropolitan Life s-au implicat ca voluntari și au contribuit prin explicarea practică a unor noțiuni financiare de bază .

„Am continuat și anul acesta sa fim aproape de tânăra generație și am simțit chiar din interacțiunea cu cei mici importanța dezvoltării educației financiare în școală. Prin programul „Schimbăm vieţi”, ne dorim să îi sprijinim în dezvoltarea cunoștințelor care îi vor ajuta să își construiască viața de adult pe care și-o doresc. Sperăm că un astfel de program să poată fi extins cât mai mult geografic și să fie un reper și pentru alte organizații care doresc să sprijine dezvoltarea ABC-ului financiar în România”,a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Dezvoltarea programului se bazează pe o tradiție de 37 de ani de colaborare constantă între Junior Achievement și MetLife, grupul din care face parte Metropolitan Life la nivel global.

Prin intermediul programului, peste 24.000 de elevi din Europa și Orientul Mijlociu au beneficiat de experiențe educaționale de antreprenoriat și incluziune financiară, dar și de consultanță din partea a peste 700 de voluntari Metropolitan Life. În România, în anul 2017, programul „Schimbăm vieți” (LifeChanger) va fi disponibil pentru 4.000 de elevi, care vor dobândi abilități în acest domeniu.

Programul s-a desfășurat în: Arad, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tășnad, Târgu Mureș, Timișoara. 

Standard&Poor a publicat în 2015 rezultatele unui sondaj care măsura cât de alfabetizați, din punct de vedere al cunoștințelor financiare, sunt adulții din 148 de țări. România s-a poziționat pe locul 124, fiind codașă în Uniunea Europeană la acest capitol, obținând un scor de 22%. 

Citește și: Ciprian Lădunca, CFO al Metropolitan Life România: „Continuăm democratizarea asigurărilor”

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii