Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

2Performant raportează afaceri de 10,7 milioane de lei în primul semestru al anului, în creștere cu 17% 

Compania 2Performant, un jucător important pe piața de marketing afiliat din România, a înregistrat afaceri de 10,7 milioane de lei în primele șase luni ale anului, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut.   
2performant

În primul semestru, veniturile operaționale au crescut cu 23% față de perioada similară din 2020, la 2,4 milioane de lei. Veniturile prepaid, prin plata în avans de către advertiseri, au ajuns la 5,2 milioane de lei, în creștere cu 63% față de semestrul 1 al anului 2020, în detrimentul celor postpaid, care au înregistrat o scădere de 6%, la 5,4 milioane de lei.

Compania a înregistrat o pierdere de 1,15 milioane de lei, în linie cu prognoza pentru primul semestru, pierdere pe care compania se așteaptă să o reducă până la finalul anului odată cu creșterea veniturilor în semestrul al doilea”, a anunțat 2Performant.

De asemenea, 2Performant a înregistrat o creștere cu 22% a veniturilor din produsul de marketing afiliat pe piața din România,  până la 9,5 milioane de  lei.

„Industria e-commerce-ului a cunoscut începând de anul trecut cea mai efervescentă perioadă a sa, iar rezultatele financiare ale 2Performant se înscriu în planurile de business pe care ni le-am asumat în linie cu oportunitățile oferite de acest context. Înregistrăm o creștere a cifrei de afaceri cu 17% față de primul semestru al anului trecut, an care a fost unul atipic și care a adus cifre record pentru comerțul online și, implicit, pentru 2Performant. Ceea ce este un semnal excelent pentru compania noastră. În plus, în mod tradițional cel de-al doilea semestru al anului este unul mai puternic pentru comerțul online prin prisma evenimentelor din e-commerce precum Black Friday. Astfel, avem încredere că momentul la care ne aflăm acum și rezultatele din următoarele șase luni vor duce la atingerea planului de business anunțat pentru 2021, respectiv o creștere de aproximativ 25% a cifrei de afaceri”, a declarat Dorin Boerescu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație 2Performant.

Compania de tehnologie a concretizat în 2021 parteneriatul cu Admitad, lansarea AliExpress și a altor trei programe de afiliere pe România și Bulgaria

2Performant, listată la BVB, a derulat o operațiune de majorare de capital social pe bursă, în urma căreia a atras peste 5,3 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii