Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Filantropie |
|

267.000 de euro s-au strâns la noua ediție a Halloween Charity Ball

Balul de caritate organizat de asociația OvidiuRo a fost reluat după trei ani de pauză, pentru a atrage atenția asupra necesității unei educații timpurii.
Unirii Hall Foto credit Adrian Scutariu

Sâmbătă, 25 octombrie 2014, Asociația OvidiuRo a aniversat 10 ani de existență și a strâns cu ocazia Balului 267.000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru programul Fiecare Copil în Grădiniță. Acesta și-a propus să înscrie cât mai mulți copii săraci la grădiniță, pentru a le oferi șansa de a merge pregătiți la școală și de a se integra mai târziu în societate ca persoane active.

Această sumă include banii strânși din vânzarea biletelor la bal, 200.000 euro. Alte finanțări promise se ridică la o valoare de  300.000 de euro. “E nevoie de 750.000 de euro pentru 2.200 de copii să ducă la bun sfârșit anul școlar 2015, pentru că numărul copiilor din program a crescut. Anul trecut Ovidiu Ro a adus la grădiniță 1.400 de copii cu situație materială precară”, după cum a declarat Maria Gheorghiu, cofondatoarea OvidiuRo, pentru Forbes România.

O masă  la Halloween Charity Ball, desfășurat la Palatul Parlamentului, a costat între 3.400 (față de 2.500 de euro, anii trecuți) și 10.200 de euro, iar cele scumpe s-au vândut mai greu. “Contextul economic s-a schimbat, iar la acest lucru se adaugă un fel de oboseală a donatorilor, fiind multe alte nevoi și organizații”, explică Gheorghiu.

În cadrul evenimentului, Consiliul Județean Cluj a primit premiul pentru „Cea mai bună adaptare a programului Fiecare Copil în Grădiniță, Clujul fiind primul județ din țară care se implică și financiar în implementarea acestui program. Asociația OvidiuRo ar vrea ca programul să fie susținut și de consilii județene, iar într-un final să devină național.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, prezent la eveniment, a declarat că ‘’următoarea rundă de programe finanțate din fonduri europene ar trebui să includă educația preșcolară, urmând modelul deja pus în practică de Asociația OvidiuRo, prin care autorități publice locale, profesori și părinți, lucrează împreună în beneficiul copiilor”.

Asociația Ovidiu Ro a fost fondată de Maria Gheorghiu și Leslie Hawke în 2004, dar programul Fiecare Copil în Grădiniță datează din 2010. Pentru acesta, donațiile se pot face în mai multe forme, printre care donații recurente sau direcționarea a 2% din impozitul pe venit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii