FacebookTwitterLinkedIn

Fondul de investiții care a finanțat startup-uri precum Spotify și iZettle anunță lansarea unui nou proiect ― Creandum V ― un fond de 265 de milioane de euro care se va concentra pe finanțarea startup-urilor din Europa.

Creandum Funds a înregistrat în 2018 un an record, deținând acțiuni în startup-uri ce au realizat unele dintre cele mai importante exit-uri din Europa, scrie EU-startups.com. Unul dintre acestea a fost exit-ul realizat de Spotify, care s-a listat pe bursa din New York în aprilie 2018, la o capitalizare de piață de 29,5 miliarde de dolari.

265 milioane de dolari pentru startup-uri din Europa de la finanțatorul Spotify

Printre alte exit-urile de succes în care a fost implicat fondul de investiții se numără și iZettle (cumpărat de PayPal pentru 2,2 miliarde dolari), Giant Games (achiziționat de Zynga pentru 700 milioane dolari) și Elastic (care s-a listat pe bursa Nasdaq, la o capitalizare de piață de 4,9 miliarde dolari).

 Specialiștii susțin că Creandum II – prin intermediul căruia Creandum a devenit primul investitor VC în Spotify și iZettle ― este cel mai performant fond de capital de risc din Europa.

Creandum V va avea aceeași strategie precum fondurile precedente lansate de Creandum, urmând să investească în rundele Seed și Serie A ale startup-urilor de tehnologie din Europa.