Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

26 de milioane de şomeri în SUA din cauza pandemiei COVID-19

Peste 4,4 milioane de persoane din SUA au depus cereri de intrare în şomaj, săptămâna trecută. Numărul total al persoanelor rămase fără locuri de muncă din cauza pandemiei a ajuns la aproximativ 26 de milioane, o situaţie comparabilă cu marea criză economică din anii 1930, informează RFI România, conform Associated Press.
casaalba-1440057835

În ultimele cinci săptămâni, 26 de milioane de angajaţi din SUA- – populația a celor mai mari zece orașe combinate- au depus cereri de intrare în şomaj, în contextul limitării activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice care au închis fabrici și alte afaceri.

” Rata şomajului în SUA a ajuns la niveluri observate ultima dată în timpul Marii Depresiuni din anii 1930, unul din şase americani rămânând fără loc de muncă din cauza crizei coronavirusului. Rata ridicată a şomajului în timpul Marii Depresiuni a durat un deceniu şi a atins nivelul de 25%. “, explică agenţia Associated Press, preluat de RFI România.

Noul coronavirus a ucis peste 184.000 de persoane în întreaga lume, 47.000 de decese fiind înregistrate în SUA, potrivit datelor Universității John Hopkins.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii