Cautare
, Contributor

Licitații |
|

25.000 de euro pentru un tablou de Corneliu Baba

Lucrarea „Spaime”, realizată în 1977 de marele pictor Corneliu Baba, a fost achiziționată de un colecționar pentru suma de 25.000 de euro, la o licitație organizată de Casa Vikart.  
 aboneaza-te
adjudecare3

„Este un moment important pentru noi, ținând cont de contextul în care ne aflăm. Este cu atât mai valoros acest pas, întrucât vânzarea lucrării lui Corneliu Baba depășește considerabil vânzările lucrărilor importante ale licitațiilor noastre anterioare și acest lucru nu face decât să ne insufle încredere în potențialul pieței de artă și al casei noastre de licitații”, spune Luciana Stanciu, manager Vikart.
Adjudecată în cadrul celei de-a șasea licitații organizate de casa Vikart și  intitulată „The Art Now And Transylvanian New Wave”, lucrarea provine din colecția artistului și a participat la expoziția „Corneliu Baba. Confesiuni”, organizată de Maria Muscalu Albani la Muzeul Național de Artă al României în 2019. Lucrarea este reprodusă în catalogul expoziției la poziția 36 și face parte dintr-o serie de schițe realizate în anul 1977, fiind eboșa unei lucrări ce a fost pictată mai târziu.
Licitația a pus pe lista de achiziții a colecționarilor din România și opere ale unor tineri artiști din școala de la Cluj, precum Cristian Lăpușan și Ștefan Curelici.
Casa de Licitații Vikart promovează artiștii contemporani atât în licitații, cât și prin organizarea de expoziții ca evenimente adiacente, obiectivului principal fiind cel al tranzacționării artei moderne și contemporane românești.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii