Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

De la 1 iunie intră în vigoare noi măsuri de relaxare a restricțiilor pentru limitarea pandemiei

Deși ținta de 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie, propusă de premierul Florin Cîțu, nu a fost atinsă, noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pentru limitarea pandemiei intră de astăzi în vigoare.
relaxarea restrictiilor

De la 1 iunie, activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate în aer liber cu până la 1.000 de participanți, în funcție de incidență locală a infectărilor, notează Radio România Actualități. Este nevoie însă ca cei prezenți să fi încheiat de cel puțin 10 zile schema de vaccinare sau să aibă un rezultat negativ la un test de depistare a infecției cu coronavirus ori dovada vindecării după trecerea prin boală.

Evenimentele private – nunți, botezuri sau mese festive – vor putea avea loc cu cel mult 70 de persoane în spații deschise și 50 la interior.

Crește până la 85% gradul de ocupare a spațiilor de cazare în stațiunile de la mare, iar activitatea în baruri, cluburi sau discoteci va fi permisă și peste noapte  pentru persoanele vaccinate, la o capacitate de 50%.

Relaxările au loc  și în privința competițiilor sportive. Este permisă participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului, fie el deschis sau închis. Sălile de sport, de fitness sau piscinele își reiau activitatea la o capacitate maximă de 70%. În toate aceste cazuri, numărul participanților nu mai este limitat dacă toți cei prezenți sunt vaccinați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii