Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Gastronomie |
|

210.000 euro pentru a mânca în toate restaurantele Michelin din lume

7_Park_Place_by_William_Drabble_Michelin_Star_St_James_Hotel_and_Club.jpg
E nevoie de şase luni şi 210.000 de euro pentru a vizita toate restaurantele Michelin din lume.

Holidays Please, o agenţie de turism de lux din Marea Britanie, oferă un pachet turistic ce include câte o masă în toate cele 109 restaurante cu 3 stele Michelin din lume. Printre destinaţii se numără Meurice şi Epicure din Paris, Per Se şi Jean Georges(New York), restaurantul Louis XV al lui Alain Ducasse din Monaco, Fat Duck din Anglia al chef-ului Heston Blumenthal, dar şi Ţara bască sau Tokio, oraş unde se află nu mai puţin de 15 restaurante cu 3 stele Michelin. Cele 3 stele acordate de ghidul Michelin atestă un meniu de cea mai înaltă clasă. Printre cele mai originale feluri disponibile  se numără paste cu trufe, creveţi cu chili verde şi limeta sau porridge cu melci. 

În medie, costul meselor la restaurant a fost calculat la  aproximativ 290 de euro de persoană, cu vinul inclus, ceea ce ar însemna un total de peste 31.000 de euro doar pentru cele 109 mese.  În plus, călătorii se vor bucura de avantajele business class şi de condiţiile unor hoteluri de 5 stele precum Trump International (New York), Hotel De Paris (Monte Carlo) sau Claridges (Londra).

Pachetul, estimat de publicaţia The Telegraph la 182.000 de lire sterline, adică peste 210.000 de euro (pentru două persoane) presupune şi o donaţie de 1,700 de euro către o organizaţie caritabilă care ajută tinerii cu dificultăţi. La final, turiştii vor fi vizitat 12 ţări şi câte un restaurant Michelin pe zi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii