Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

2020, un an de stagnare pentru principalii producători de bere de pe piața locală

Reprezentanții Asociației Berarii României au punctat că 2020 a reprezentat un an de stagnare pentru cei mai importanți jucători ce activează pe piața locală a berii, principalul „vinovat” care a pus frână creșterii fiind închiderea HoReCa.
Crate,With,Full,Beer,Bottles

Conform datelor asociației de profil, pentru Ursus Breweries, liderul pieței locale, 2020 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de 2,02 miliarde de lei, în creștere cu 0,1% față de anul precedent.

Evoluții constante au raportat și HEINEKEN România și Bergenbier, următorii doi jucători după cifra de afaceri. Astfel, HEINEKEN România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,26 miliarde de lei, bifând un plus de 0,2% față de 2019, când veniturile s-au ridicat la 1,23 miliarde de lei, iar Bergenbier a raportat afaceri de 653 milioane de lei, în ușoară creștere față de anul precedent când raportase o cifră de afaceri de 651 milioane de lei.

În ceea ce privește profitabilitatea, Ursus Breweries a raportat anul trecut un rezultat net în scădere față de 2019, ajungând la 244 milioane de lei față de 259 milioane de lei. De cealaltă parte, HEINEKEN România a înregistrat un avans de 17% prin comparație cu 2019, până la 137 milioane de lei, iar Bergenbier a intrat pe profit, bifând un rezultat net de 20 milioane de lei.

Anul trecut, volumul pieței berii a înregistrat o evoluție de +0,5% , ajungând astfel la 16,75 milioane hl. Ponderea sectorului HoReCa în vânzările de bere a scăzut la 8% în 2020, de la 15% în 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii