Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

În 2017, organizația Salvați Copiii va dota 33 de maternități din România cu 86 de echipamente

Salvați Copiii va dota, în acest an, 33 de maternități cu 86 de echipamente necesare nou-născuților, în valoare de aproximativ 525.000 de euro, a declarat, miercuri, președintele executiv al organizației non-guvernamentale, Gabriela Alexandrescu, informează AGERPRES.
 aboneaza-te
salvati-copii

Anunțul a fost făcut la Maternitatea Filantropia, cu prilejul donării unui incubator de terapie intensivă.

Gabriela Alexandrescu a precizat că în anul 2010, la începutul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, în România acest indicator era de 10,1 la mia de copii născuți vii. Rata mortalității infantile a coborât, în 2015, la 8 la mia de nou-născuți vii.

Totuși, România rămâne pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile, din cauze ce pot fi prevenite ori afecțiuni tratabile, atâta vreme cât maternitatea are la îndemână aparatura medicală necesară, a subliniat ea.

La evenimentul de la Maternitatea Filantropia au participat, de asemenea, ambasadorul programului Salvați Copiii, Amalia Năstase, Alexandru Rafila — membru în Comitetul regional al Organizației Mondiale a Sănătății, Gheorghe Peltecu — managerul Spitalului Filantropia și Mihaela Demetrian — neonatolog la această maternitate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii