FacebookTwitterLinkedIn

La rezultatele pozitive ale companiei a cântărit și extinderea rețelei de distribuție către mari retaileri, realizată în primul semestru al lui 2016.

Director General Profructta - Andreea Mureseanu

”Anul 2016 a fost o provocare pentru Profructta, am început progresiv cu lansarea oficială a sucurilor, un rebranding atractiv al etichetelor, care să reprezinte colecția de sucuri naturale premium, apoi continuarea planului de extindere a punctelor de distribuție către supermarketuri, magazine, rețele de cafenele, hoteluri și restaurante din București și alte orașe din țară. Rezultatele evoluției pozitive se văd în acestă cifră pe care dorim să o dublăm în 2017, ca urmare a proiectelor și investițiilor pe care le avem în vedere”, spune Andreea Mureșeanu, directorul general Premium Fruct, producătorul sucurilor 100% naturale Profructta.

Investiția inițială în unitatea de producție de sucuri naturale din Câmpulung Muscel s-a ridicat la 600.000 de euro și a fost susținută din fonduri proprii. În prezent, fabrica din Câmpulung Muscel procesează 2.000 de litri de suc din fructe și legume pe zi, capacitatea maximă de prelucrare fiind de 8.000 de litri pe zi.

Potrivit reprezentanților Profructta, creșterea vânzărilor se datorează și apetitului din ce în ce mai ridicat al românilor pentru consumul de sucuri naturale și de produse românești.

Planurile din 2017

În acest an, în toamnă, compania și-a propus lansarea liniei de prelucrare a fructelor și legumelor uscate, un proiect care presupune investiții în publicitate și comunicarea produselor noi, ce se ridică la aproape 100.000 de euro.

Citește și: Care sunt cele opt afaceri sustenabile din România, finaliste în programul Impact Startup Factory

În prezent, sucurile Profructta sunt distribuite în rețelele de magazine Mega Image, Auchan și Cora, în brutăriile Paul și Panemar, rețelele 1 minute și Ted’s, hoteluri, magazine, cafenele și restaurante din București, Brașov, Constanța și Cluj. Colecția de sucuri naturale premium Profructta este realizată din mere, pere, coacăze, vișine, cireșe, fructe de pădure și legume, exclusiv românești.

Fabrica de sucuri naturale Profructta a fost înființată în 2012 la Câmpulung Muscel.