Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

200 de militari români vor lua parte la o operaţiune NATO de evacuare a cetăţenilor afgani

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis ca 200 de militari români să participe la o operaţiune NATO de evacuare a cetăţenilor afgani care au lucrat pentru misiunile Alianţei, informează Rador.
Romania in Afganistan

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis activarea Comitetului Interministerial Coaliţia Naţională pentru Integrarea Refugiaţilor, iar Ministerul Afacerilor Interne va evalua cât mai rapid capacitatea de preluare a refugiaţilor afgani şi posibilitatea de extindere a acesteia, notează Rador. Va fi intensificată şi colaborarea cu statele vecine care ar putea fi vizate, alături de România, de potenţiale valuri migraţioniste dinspre Afganistan.

În cadrul şedinţei a fost abordată şi decizia Consiliului Nord-Atlantic de a declanşa o operaţiune militară pentru evacuarea cetăţenilor afgani care au lucrat pentru misiunile NATO în Afganistan, precum şi a membrilor familiilor acestora.

În acest sens, CSAT a hotărât participarea Armatei României la această operaţiune cu un efectiv de maximum 200 de militari, începând din această lună, pentru o perioadă de până la şase luni. Operaţiunea NATO va consta, în principiu, în preluarea cetăţenilor afgani din bazele temporare din Kuweit şi Quatar şi relocarea acestora în baze de staţionare de pe teritoriul statelor aliate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii