Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

Lideri |
|

20 sub 45: Cei mai tineri miliardari din Forbes 400

0912_forbes-400-collage-youngest-2013_650x455.jpg
În fiecare an, FORBES analizează averea netă a fiecărui miliardar american pentru a vedea cine va avea privilegiul de a intra în exclusiva listă FORBES 400. Dar ai putea spune că 20 dintre membrii acestui club sunt mai norocoși decât ceilalți: ei eu banii, plus mulți mulți ani să îi cheltuie.

Anul acesta sunt 20 de miliardari americani sub vârsta de 45 de ani. Cel mai tânăr este Dustin Moskovitz. Cofondatorul de 29 de ani al Facebook-ului a fost cel mai tânăr miliardar din țară de când a apărut pentru prima dată în listă în 2010. Anul acesta, averea sa netă aproape s-a dublat la 5,3 miliarde de dolari, datorită pachetului său de 5% din acțiunile omniprezentei rețele sociale.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, este al doilea cel mai tânăr membru al FORBES 400, fiind cu doar 8 ani mai mare decât fostul său coleg de la Harvard, Moskovitz. Pe de altă parte, Zuckerberg are o avere de aproape trei ori mai mare. Averea sa netă estimată este de 19 miliarde de dolari, cu 9,4 miliarde mai mult decât anul trecut. Acest lucru a fost suficient ca el să devină al douăzecilea cel mai bogat om din țară.

Chiar dincolo de duo-ul Facebook, Silicon Valley domină topul celor mai tineri miliardari. Cofondatorul Napster și fostul CEO al Facebook Sean Parker are 33 de ani, în timp ce cofondatorul Twitter și CEO-ul Square Jack Dorsey are 36. Fondatorul “trilionar” al companiei producătoare de camere foto GoPro, Nick Woodman, are doar 38. Și Robert Pera, în vârstă de 35 de ani, s-a alăturat în acest pentru prima dată listei celor 400 an datorită Ubiquiti Networks.

Între timp, nu îi putem uita pe tipii de la Google, Sergey Brin și Larry Page. Cofondatorii de 40 de ani au o avere combinată de aproape 50 de milioane de dolari, care ar fi a treia cea mai mare avere din Statele Unite dacă nu ar fi împărțită între cei doi (mai mari fiind doar averile lui Bill Gates și Warren Buffett). Elon Musk în vârstă de 40 de ani este, de asemenea, în rândul celor mai tineri și mai bogați americani. Averea netă a CEO-ului Tesla a crescut la 6,7 miliarde de dolari în acest an, față de cele 2,4 miliarde de data trecută, în creștere procentuală fiind a doua cea mai mare creștere procentuală de anul acesta.

Dar nu trebuie să fii expert în tech pentru a intra în această listă. Fondatorul și CEO-ul Unver Armour, Kevin Plank, de 41 de ani, poartă steagul pentru afacerile mai tradiționale din retail. Între timp, Chase Coleman (38), John Arnold (39), David Einhorn (44) și Ken Griffin (44) demonstrează că persoanele cu o ascensiune rapidă în carieră prin fonduri hedge știu cum să facă rapid avere. Merită notat: Arnold s-a retras anul trecut pentru a se concentra pe filantropie. Acesta nu este un privilegiu pe care îl câștigă mulți oameni înainte să împlinească 40 de ani.

Milane Frantz este singura femeie dintre cei mai tineri 20. În vârstă de 44 de ani, Frantz a fost una din cei patru moștenitori ai averii lui Dan Duncan, după ce acesta a murit în 2010.

În imagini: Cei mai tineri miliardari din Forbes 400

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii