Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

20 Martie: Ziua internațională a Fericirii

Ziua internaţională a fericirii (International Day of Happiness) este sărbătorită în fiecare an pe 20 martie, fiind adoptată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012.
 aboneaza-te
flori shutterstock_1027494934

În 2020, tema Zilei internaţionale a fericirii este reluată de anul trecut: “Mai fericiţi împreună” (“Happier Together”).

La 20 martie 2019, ONU a dat publicităţii Raportul Fericirii Mondiale (World Happiness Report), bazat pe sondaje efectuate timp de trei ani de Gallup, care evaluează nivelul de fericire perceput de cetăţenii a 156 de state. Printre factorii luaţi în calcul pentru această evaluare s-au numărat produsul intern brut pe cap de locuitor, speranţa de viaţă sănătoasă şi percepţia cu privire la corupţie în instituţiile guvernamentale şi mediul de afaceri.

Conform sondajului Gallup, cei mai fericiţi s-au dovedit a fi locuitorii din Finlanda, urmaţi cetățenii din Danemarca, Norvegia şi Islanda. În topul zece al celor mai fericite ţări din lume au mai intrat Olanda, Elveţia, Suedia, Noua Zeelandă, Canada şi Austria.

România s-a situat pe locul 48 în topul mondial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii