Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

20 martie – Ziua internațională fără carne

Ziua internaţională fără carne („Journée Internationale sans viande”/”Meatout Day”) este marcată în fiecare pe 20 martie. Această zi a fost lansată în 1985 de Asociaţia americană pentru drepturile animalelor (FARM), care militează pentru o alimentaţie fără produse de origine animală şi din respect pentru animale, pentru conservarea planetei şi îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei, informează Agerpres.
 aboneaza-te
familie-bucatarie-mancare

Ziua internaţională fără carne îşi propune să încurajeze vegetarianismul şi să determine oamenii să descopere un alt mod de viaţă, cu repercusiuni benefice la nivelul sănătăţii.

Este o zi în care este promovată o nutriţie fără carne, iar acţiunile organizate cu acest prilej urmăresc să-i îndrume pe cei dispuşi să treacă la o dietă bazată pe fructe, legume, cereale şi leguminoase.

Ziua internaţională fără carne este marcată printr-o serie de conferinţe, cursuri de gătit, degustări de produse alimentare vegetariene şi distribuirea de pliante menite să ajute la descoperirea faptului că această metodă de hrănire poate fi una sănătoasă şi în egală măsură poate duce la salvarea multor animale de la sacrificare, notează Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii