Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Televiziunile cu difuzare terestră au solicitat CNA alt tip de licenţe pentru a nu se închide

Peste 20 din cele 55 de societăţi care deţin licenţe cu difuzare terestră în pericol să fie închise pe 17 iunie, când va înceta emisia analogică TV în România, au cerut CNA licenţe de cablu, pentru a-şi putea continua activitatea şi după această dată, informează MEDIAFAX.
televiziune

Miercuri, la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a avut loc o dezbatere între reprezentanții Consiliului și cei ai societăților de televiziune pe marginea prevederilor Deciziei CNA privind acordarea, modificarea, prelungirea valabilităţii şi cedarea licenţelor audiovizuale.

George Chiriţă, directorul executiv al Asociaţiei Române de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), care reuneşte principalele televiziuni din România, a spus că este necesară adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă, pentru rezolvarea problemei televiziunilor private, care au licenţe de difuzare terestră şi care vor fi închise pe 17 iunie.

55 de societăţi care deţin aproape 170 de licenţe cu difuzare terestră sunt în pericol să piardă aceste licenţe pe 17 iunie, când va înceta emisia analogică TV în România, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa din 5 martie a CNA.

Reprezentanţii televiziunilor prezenţi la întâlnirea de miercuri au cerut CNA o documentaţie simplificată pentru obţinerea posibilităţii de a emite şi după 17 iunie. Aceştia au spus că doresc obţinerea de fapt a unei noi modalităţi de difuzare a semnalului pentru acelaşi conţinut pe care îl difuzează în prezent (un tip de semnal diferit) şi nu obţinerea unor licenţe noi. Însă CNA consideră că aceste solicitări vizează în fapt licenţe noi şi trebuie tratate ca atare, potrivit actualei legislaţii a audiovizualului, potrivit Mediafax.

Cel puţin 20 din cele 55 de societăţi care deţin licenţe cu difuzare terestră au depus la CNA dosare prin care au solicitat licenţe de cablu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii