FacebookTwitterLinkedIn

La eveniment sunt invitate 20 de start-up-uri europene care lucrează în mod activ pentru a îmbunătăți și îmbogăți experiențele culturale în interiorul și exteriorul muzeelor. Aceste start-up-uri selectate vin din 10 țări și inovează în domenii precum: realitate augmentată, aplicații mobile, printare 3D, vânzare de bilete sau analiză audiențe.

Concertul unei Nopți de Vară, din Viena la București

Start-up-urile vor concura pentru Premiul Museum Rocket, oferit de UniCredit Bank. Premiul va fi desemnat de juriul format din Martijn Pronk de la Rijksmuseum (Amsterdam, Olanda), Kalam Ali de la European Pioneers (Berlin, Germania), Sabina Baciu de la Asociația ORICUM (București, România) și membrii fondatori We Are Museums, Diane Drubay și Claire Solery.

„Museum Rocket” se va desfășura pe parcursul zilei de 8 iunie și va include prezentări, întâlniri și recomandări la The Ark, București. În programul evenimentului vor fi prezenți profesioniști din domeniul muzeelor care colaborează deja cu antreprenori creativi, cum ar fi Tate, Rijksmuseum și POLIN Museum. De asemenea, pe parcursul zilei, cei care sunt interesați de sfaturi direct de la diferiți specialiști europeni în domeniul muzeelor și tehnologiei vor avea ocazia să facă acest lucru în cadrul unor sesiuni speciale.

Palatul Parlamentului poate fi vizitat virtual

Evenimentul se adresează în mod special antreprenorilor culturali, evenimentul dorește să creeze un context unic, să stimuleze noi conversații între cultură și tehnologie. Organizația care a inițiat acest concept se numește We Are Museums, comunitatea profesioniștilor pasionați de viitorul muzeelor.