Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

20 de milioane de euro pentru finanțarea studenților antreprenori

Executivul a adoptat Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului Naţional „Innotech Student”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020. Programul prevede finanțarea inițiativelor antreprenoriale inovatoare ale studenților români, care aduc o valoare adăugată reală.
innotech student

Bugetul total al apelului este de 20 de milioane de euro, din care 17 milioane euro fonduri europene, iar 3 milioane euro vor fi asigurate de la bugetul de stat.

Valoarea maximă a proiectelor este de 2 milioane euro, urmând ca minim 70% din bugetul proiectului să fie alocat subvențiilor pentru înființarea afacerilor. Valoarea maximă acordată pentru planurile aprobate este de 100.000 euro/ plan de afaceri, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și se acordă numai întreprinderilor înființate de persoanele ale căror planuri de afaceri sunt selectate.

Studenții ale căror planuri de afaceri vor fi finanțate vor putea urma programe de internship în companii cu activități cât mai apropiate planurilor de afaceri propuse. În această etapă vor fi acordate subvențiile. După aceasta, timp de un an studenții antreprenori vor beneficia de sprijinul administratorilor de schemă, iar pentru următoarele șase luni ei vor fi monitorizați, iar afacerile înființate de ei trebuie să se autosusțină pe piață.

Banii vor fi acordați în două tranșe – 75% la înființarea companiei, iar cea de-a doua, de 25%, în momentul în care antreprenorii vor face dovada că pot realiza profituri de 30% din grantul inițial de 75%. În primul an de activitate vor fi finanțate și salariile angajaților firmelor înființate.

Cererile de finanțare trebuie să vizeze grupuri țintă cu domiciliul/reședința în regiunile mai puțin dezvoltate ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru cât și în regiunea mai dezvoltată București Ilfov, cu mențiunea că dezvoltarea afacerilor sprijinite se va realiza exclusiv în regiunea de implementare a proiectului.

Solicitanții eligibili (administratorii de schemă) sunt: instituţii de învăţământ superior publice şi private, acreditate; institute/centre de cercetare acreditate; asociații profesionale; furnizori de formare profesională continuă autorizaţi, publici şi privaţi; organizaţii sindicale şi patronate; ONG-uri etc.

Documentele programului pot fi accesate AICI.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii