FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de mezeluri Angst a solicitat autorităților locale schimbarea denumirii a 20 de magazine pe care le deține în franciză, din Carrefour Express Angst în Express Angst, a declarat pentru Forbes România, Sorin Minea, acționarul majoritar al companiei românești.

În baza unui contract de franciză, 20 de magazine din București ce aparțin producătorului de mezeluri Angst poartă în acest moment numele  de “Carrefour Express Angst”. Pe parcursul acestui an, toate acestea vor fi rebranduite însă și se vor numi „Express Angst”. Rețeaua de magazine Angst numără în acest moment 28 de magazine, din care 20 se află în Capitală.

După un 2011 extrem de slab și un 2012 “foarte slăbuț pentru carne“, Sorin Minea nu se hazardează să facă estimări privind evoluția afacerilor din acest an.

Parteneriatul dintre Carrefour şi Angst a fost lansat în octombrie 2011 şi corespunde strategiei Carrefour de dezvoltare pe formatul de proximitate. În baza acestei colaborări, reţeaua de magazine Angst a fost rebranduită cu franciza Carrefour Express. Grupul Angst România, deţinut de Sorin Minea, deţine trei fabrici și 28 de magazine de tip supermarket.

Compania Angst a luat ființă în 1990, în orașul Buftea. Prima fabrică, cu o capacitate de producție de șase tone și 80 de angajați a fost construită în 1993, în aceeași localitate. După zece ani, capacitatea de producție era de trei ori mai mare, iar numărul angajaților a crescut la 670. Sorin Minea a devenit actionar majoritar al companiei Angst Ro în 2010.

Vezi aici la cât a fost evaluată în 2012 averea lui Sorin Minea: