FacebookTwitterLinkedIn

Organizația  non-profit Junior Achievement România (JAR) invită elevii și studenții români cu spirit antreprenorial la ediția 2014 a competiției europene  Company of the Year. Câștigătorii vor primi 20.000 de euro pentru lansarea afacerii.

În cadrul acestui concurs, echipele pot crea produse și servicii reale cu sprijinul companiilor partenere și al antreprenorilor consultanți voluntari. Participanții vor concura pentru calificarea la finalele europene de la Tallin și Amsterdam și pentru premii care constau în susținere financiară de până la 5.400 de euro (elevi) sau 15.000 de euro (studenți). Mini-companiile cu cel mai mare potențial de a deveni afaceri sustenabile vor fi susținute de către Romanian American Foundation cu premii în valoare totală de 5.400 de euro la categoria elevi, iar Hyundai Motor Europe va acorda premii de 15.000 de euro la categoria studenți. 

Competiția europeană Company of the Year își propune să ajute tinerii să își pună în practică ideile de antreprenoriat încă de pe băncile școlii. La nivel european, programul de antreprenoriat se derulează în 34 de țări și a fost declarat de către Comisia Europeană “model de bună practică în educația antreprenorială”. 

Vezi aici ce afaceri au câștigat la edițiile trecute 

Înscrierile se fac pe două categorii: elevi (15 – 19 ani) și studenți (19 – 30 ani), până la data de 14 martie. Pentru șanse mai mari de calificare în finala națională din 28 mai 2014, echipele vor beneficia de webinarii de orientare din partea JAR. Finala europeană va avea loc la Tallin (elevi, 22 – 25 iulie) și Amsterdam (studenți, 2-3 iulie). 

Cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială, Junior Achievement este prezentă în România ca organizație non-profit din 1993.