Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Klaus Iohannis: „Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat”

Klaus Iohannis este optimist cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19. Președintele României a precizat că lucrurile vor arăta mai bine dacă „avem răbdare” și respectăm măsurile impuse de autorități.
Belgium EU Summit

Klaus Iohannis a anunțat că săptămâna viitoare va avea discuții cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății despre campania de vaccinare.

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate”, a transmis Iohannis.

„Lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației. (…) În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională”, a mai transmis șeful statului..

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii