Cautare
, Contributor

Yachting |
|

Aventură, relaxare, explorare

Amatorii de explorări subacvatice care nu vor să facă nici un compromis în privința confortului deplasării pe mare au acum la dispoziție o ambarcațiune care îmbină aventura cu relaxarea: iahtul Aquanaut, un catamaran de lux dotat cu propriul minisubmarin.
Officina-Armare-Aquanaut-1-small

Proiectat de studioul de design naval Officina Armare din Italia, Aquanaut are 18 metri lungime și este dotat cu două motoare Volvo, de câte 800 de cai putere, care îl propulsează cu o viteză de peste 80 km/h. Coca dublă oferă o stabilitate extraordinară la viteze mari, ideală pentru competiții acvatice. Fiind foarte ușor de condus, catamaranul nu are nevoie de echipaj și, în aceste condiții, numărul pasagerilor care pot fi găzduiți la bord este de 12.
Iahtul oferă un spațiu generos pe punte, atât la prova cât și la pupa, cu un bar deschis și zone de luat masa în aer liber. De asemenea, există un jacuzzi și un spațiu unde patru persoane pot face plajă.
Catamaranul este dotat cu un mini-submarin, denumit Nemo, furnizat de producătorul olandez U-Boat Worx. Acesta poate transporta până la două persoane, la o adâncime de până la 330 de metri, cu o viteză maximă în submersie de 5,5 km pe oră și are o autonomie subacvatică de până la opt ore – suficient pentru cei care vor să exploreze zonele din jurul ambarcațiunii și să descopere frumusețile florei și faunei oceanice din spatele unui glob transparent cu vedere panoramică. Platforma de la pupa este dotată cu un motor hidraulic care permite lăsarea la apă a submarinului și ridicarea acestuia la bord.
Aquanaut va fi produs în Turcia de Licia Yachts, o companie cu o experiență de mai bine de 30 de ani în construcția ambarcațiunilor de lux. Pentru prima unitate produsă timpul estimat de fabricație este de 12 luni, următoarele exemplare urmând să fie gata în doar nouă luni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii