FacebookTwitterLinkedIn

Investițiile din acest an vor fi direcționate atât spre finalizarea celor 400 de locuințe cât și înspre dezvoltarea infrastructurii generale a Cosmopolis, potrivit reprezentanților dezvoltatorului imobiliar. Astfel, va fi amenajat lacul din apropierea ansamblului, se va construi un ponton și se va amenaja o plajă, o piscină, un bar și mai multe terenuri sportive.

“Vom investi în Cosmopolis aproximativ 18 milioane de euro în acest an, o sumă care poate fi considerată foarte mare pentru un singur an și un singur proiect în piața rezidențială actuală. 2013 a mers însă foarte bine iar pentru 2014 considerăm că exista piață, având obiective care presupun creșteri pe toate palierele în acest an – locuințe finalizate, dezvoltarea generală a Cosmopolis și mai multe contracte încheiate”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Development.

Cosmopolis 2013: Opus Land a vândut cât a construit

În cadrul Cosmopolis sunt în prezent peste 1.300 de locuințe finalizate, comunitatea din ansamblu numărând peste 2. 300 de locuitori. Dacă țintele de dezvoltare vor fi atinse, la finalul lui 2014 vor fi peste 1700 de locuințe finalizate în Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului fiind estimată să crească la aproximativ 3000 de locuitori.

Află câte locuințe a vândut anul trecut Opus Land Development prin programul ”Prima Casă”

”Obiectivul nostru pentru 2014 este o creștere a vânzărilor de aproximativ 50%, până la 360 de locuințe vândute, fiind și în discuții cu mai mulți investitori atrași de randamentul oferit de potențialele închirieri. Nu s-a terminat criza, însă poți să înregistrezi vânzări bune indiferent de domeniul de activitate, atât timp cât ai un produs bun, ți-ai eficientizat costurile și operațiunile și ai disponibilitate de muncă – lucrurile nu se mai întâmplă ca in perioada de boom, când era o frenezie generală”, afirmă Gabriel Voicu, director new homes division in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Ilie, Coldwell Banker: ”Prima Casă a fost un motor pentru rezidențial”

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 32.000 de euro + 5%* TVA pentru un studio cu o suprafață construită de 52 de metri pătrați și ajung la 110.000 de euro + TVApentru o vilă cu o suprafață construită de 125 de metri pătrați.

În cadrul Cosmopolis există un supermarket operat de Carrefour, grădiniță pentru copii, farmacie, pizzerie, trei piscine exterioare, sală de fitness, terenuri exterioare de baschet și de tenis și numeroase spații de joacă pentru copii. În plus, locuitorii au transportul asigurat până la stațiile de metrou Pipera sau Aurel Vlaicu prin linii de microbuz care circulă la un interval de jumătate de oră.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari și Andronache-Ștefăneștii de Jos. Până în prezent,  investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 230 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructura, spații comerciale și spatii verzi.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deținut de familia Buyukhanli din Turcia, unul din cei mai vechi și experimentați dezvoltatori imobiliari din Turcia tinând cont că activitatea în sectorul de construcții a început în 1956. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel. Opus Land Development a finalizat recent în Istanbul un proiect rezidențial, Barbaros Besikta, cu 30 de etaje și o suprafață construită de 40.000 de metri pătrați.

Coldwell Banker Affiliates of Romania a fost desemnat agent exclusiv al proiectului la începutul acestui an. Compania are o activitate extinsă pe segmentul rezidențial, fiind agent exclusiv și manager de proiect pentru Alia Apartments, Amfiteatru Residence, Cosmopolis, FeliCity, Metropolis Residence, Nordia Residence si Rose Garden.