FacebookTwitterLinkedIn

Pentru prima oară după anul 2000, ultimul weekend din august este la fel de aglomerat ca în vârf de sezon, fiind așteptați aproximativ 170.000 de turiști, potrivit datelor Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Acest record vine pe fondul scăderii cu 30% a tarifelor în ultima săptămână, a vremii frumoase și a cererii crescute pentru vacanțele pe litoralul românesc.

“Hotelurile din Mamaia și Eforie Nord sunt pline aproape 100% și cel mai îmbucurător lucru este că peste 90% sunt turiști de sejur, care stau la mare o săptămână”, a declarat Nicolae Bucovală, prim-vicepreședintele FPTR.

De altfel, cererile pentru litoralul românesc au crescut cu 10% odată cu decizia hotelierilor de a scădea tarifele, începând cu 20 august.

“În acest weekend, gradul de ocupare pe litoral este de 90%, urmând ca săptămâna următoare să scada la 70%, ceea ce va fi, de asemenea, un record pentru începutul lunii septembrie”, a declarat și Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR.

În sudul litoralului, turiştii se pot caza la un hotel de 2 stele la preţuri cuprinse între 70-90 lei  pe noapte, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 4 stele vor achita pentru o noapte între 140–170 pe zi, cu mic dejun inclus. Pentru zona de nord, tarifele la un hotel de 2 stele variază între 100-120 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, iar la 4 stele preţurile sunt între 200-220 lei de persoană pe zi, tot cu mic dejun inclus.

Deși nu au tras încă linie, hotelierii spun că este cel mai bun sezon estival din ultimii 15 ani și au speranțe că și în luna septembrie litoralul va fi plin cu turiști, bineînțeles, cu condiția ca vremea să fie frumoasă.