Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Travel |
|

1,7 milioane de turişti au fost în România în 2013

turism.jpg
Cei mai mulţi dintre turiştii străini au venit în România pentru afaceri, potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică.

Peste 1,7 milioane de turişti au fost cazaţi în hoteluri şi pensiuni din România în 2013. Aceştia au cheltuit în total  4,7 miliarde de lei.  Numărul exact al turiştilor nerezidenţi care au vizitat România a fost de 1.714.000, iar principalul motiv care i-a adus aici au fost afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (58,0% din numărul total de turişti nerezidenţi). Cheltuielile turiştilor de afaceri reprezintă 66,4% din totalul sumei cheltuite de turişti în România în 2013. 

Călătoriile în scop particular (vacanţe, evenimente culturale şi sportive, tratament medical, religie, tranzit) au adus 42,0% din numărul total de turişti nerezidenţi, iar cheltuielile acestora reprezintă 33,6% din total.  

Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în  restaurante şi baruri au fost de 15,6% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 8,7%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 60,8% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru accesul în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 56,0% din totalul cheltuielilor pentru recreere. 

Din totalul turiştilor sosiţi în România, 38,4% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism iar 34,3% şi-au organizat singuri sejurul.

Majoritatea turiştilor străini au venit în România cu avionul (74,4% din numărul total de turişti), restul folosind autoturismele proprii ( 12,5%), autocare şi autobuze (9,2%) sau alte mijloace ( tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii