FacebookTwitterLinkedIn

Situat într-o clădire cu 30 de apartamente, construită în 1885, condo-ul denumit Nolita a fost achiziționat de David Bowie în 1999, cu 3,8 milioane de dolari. În 2016, artistul s-a stins din viață chiar în acest apartament, la vârsta de 69 de ani.

Construcția a fost multă vreme sediul unei fabrici de dulciuri, dar a fost renovată și reconfigurată, pe acoperiș fiind amenajată o terasă spectaculoasă și o grădină.
Situat la etajul șapte, apartamentul lui Bowie are trei terase cu o suprafață totală de aproape 100 de metri pătrați. La interior există patru dormitoare, patru băi și încă o cameră care poate fi folosită ca birou sau bibliotecă.

Dormitorul principal, cu șemineu, baie separată, dressing și terasă exterioară proprie, măsoară el singur aproape 100 de metri pătrați.


Un alt apartament deținut de David Bowie, situat în apropiere de Central Park, în clădirea JW Marriott Essex House, s-a vândut acum câteva luni. Cei doi copii ai artistului, și soția sa, Iman, au moștenit și o proprietate pe insula Mustique din Caraibe, care poate fi închiriată cu 57.000 de dolari pe săptămână.

Artist polivalent, David Bowie a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XX, fiind apreciat pentru creația sa inovativă din anii 70. Bowie a experimentat înainte să devină celebru și după aceea, cu riscul de a-și îndepărta admiratorii.

Space Oddity, albumul său de debut și primul său succes, nu are nimic de-a face ca stil cu Ziggy Stardust (albumul cu care dă lovitura în 1973) sau cu Berlin Trilogy – cele trei discuri excepționale realizate în colaborare cu Brian Eno, între 1977 și 1979.

Bowie a vândut peste 100 de milioane de discuri într-o carieră muzicală care s-a întins pe mai bine de 50 de ani, obținând 10 discuri de platină în Marea Britanie și cinci în SUA, și fiind autorul a 11 albume care au ajuns Number One. Revista Rolling Stone l-a inclus în topul celor mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor și i-a acordat postmortem titlul de Greatest Rock Star Ever.