Cautare
, Contributor

Licitații |
|

15,6 milioane de dolari pentru un diamant vândut online

Se pare că piața diamantelor este hotărâtă să doboare record după record în această perioadă, cu toate restricțiile impuse de pandemie și veștile proaste venite din partea analiștilor economici. Așa se face că un diamant rar a fost vândut cu suma de 15,6 milioane de dolari, în cadrul unei licitații online a casei Sotheby’s din Hong Kong.
download

Diamantul are 102,39 carate și este considerat a fi de culoarea D, ceea ce înseamnă că este printre cele mai pure din lume din punct de vedere chimic – foarte transparent și cu o simetrie rar întâlnită. Mai mult, el face parte dintr-o categorie extrem de rară de pietre prețioase cu un conținut redus de oxigen, motiv pentru care a fost poziționat la nivel maxim în cele patru mari categorii de clasificare: tăietură, culoare, claritate și greutate.
Diamantul a fost tăiat dintr-o piatră care a fost descoperită pe teritoriul nord-american, în Mina Victor din Ontario, Canada, acum doi ani și are, în prezent, o formă ovală, fiind finisat de către compania Diacore, unul dintre liderii din acest domeniu. În structura sa originală, diamantul avea nu mai puțin de 271 carate și a fost nevoie de mai bine de un an de prelucrare ca să ajungă la forma din prezent.
Numele proprietarului nu se cunoaște, dar se știe că prețioasa piatră a fost cumpărată de un colecționar din Japonia, care a denumit diamantul Maiko Star, după numele fiicei sale.
În trecut, un singur diamant alb a reușit să obțină o valoare enormă de vânzare, o piatră de 163,41 carate, care s-a vândut la o licitație Christie’s din Geneva cu fabuloasa sumă de 46,9 milioane de dolari. De-a lungul vremii, diamantele colorate sunt cele care au atras cele mai mari sume de bani, dacă este să luăm în calcul faptul că o nestemată roz de 59,6 carate, ce poartă numele de Pink Star, s-a vândut la o licitație din Hong Kong cu 71,2 milioane de dolari, acum trei ani.

Foto Sotheby’s

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii