Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

1,5 milioane de măști medicale livrate de Comisia Europeană pentru 17 țări membre și Marea Britanie

Comisia Europeană (CE) va livra, în zilele următoare, un prim lot de 1,5 milioane de măşti medicale unui număr de 17 state membre (printre care şi România) şi Regatului Unit al Marii Britanii, pentru a proteja cadrele medicale împotriva noului coronavirus, informează forul european, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Mască protecție

Această livrare face parte dintr-o nouă achiziţie de 10 milioane de măşti, finanţată de Comisie, în cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgenţă, cu scopul de a oferi ajutor direct statelor membre pentru a atenua consecinţele imediate ale pandemiei şi pentru a anticipa nevoile legate de relaxarea restricţiilor şi de redresarea economică.

„Facem tot ce putem pentru a sprijini statele membre să obţină echipamente de protecţie pentru cadrele medicale din prima linie. Ele sunt eroii contemporani ai Europei. Această acţiune reprezintă solidaritatea UE în acţiune şi este menită să contribuie la satisfacerea nevoilor sistemelor de sănătate europene, fiind mobilizate 3 miliarde de euro de la bugetul UE pentru a sprijini în mod direct eforturile statelor membre. Rămânem neclintiţi în angajamentul nostru: împreună, putem câştiga această luptă”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Potrivit sursei citate, măştile vor fi livrate în următoarele şase săptămâni statelor membre şi regiunilor care au nevoie de aceste echipamente, în tranşe săptămânale de 1,5 milioane de bucăţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii