Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

1,5 milioane de dolari pentru (deocamdată) cea mai scumpă mască anti-Covid

Bijuterie, operă de artă sau obiect utilitar? Un bijutier din Israel a reușit să confecționeze o mască facială perfect funcțională în care să încorporeze 3600 de diamante și 250 de grame de aur.
LF16-Nov-worlds-most-expensive-face-mask

La prima vedere, pare greu de înțeles de ce ar exista o cursă pentru cine deține sau produce cea mai scumpă mască facială; pe de altă parte, decât să porți o jumătate de sutien pe față, mai bine să pui între tine și virus o barieră de aur și diamante. Fiindcă nu e niciun secret sau noutate, dacă vrei să ca un obiect să fie cel mai scump ai nevoie „doar” de diamante. Just add diamonds.

Diamantele și aurul au fost de fapt doar o parte din solicitarea pe care bijutierul israelian Isaac Levy a primit-o de la clientul care voia să aibă cea mai scumpă mască anti-Covid din lume: acesta a mai cerut ca masca să fie perfect funcțională, să respecte toate rigorile impuse de autoritățile din domeniul sănătății din SUA și Uniunea Europeană și să fie livrată înainte de 31 decembrie.

Levy, fondatorul producătorului de bijuterii de lux Yvel, cunoscut în special pentru creațiile în stil baroc din perle, are 150 de angajați în atelierele din SUA și Israel (90% dintre aceștia fiind imigranți provenind din 23 de țări). Unii vin din Etiopia, țara diamantelor: pentru ei, Levy a fondat în Israel Megemeria School of Jewelry & Art, o școală unde imigranții etiopieni pot învăța meseria de bijutier.

Ca în nenumărate alte situații, pandemia a pus funcționarea afacerii lui Levy sub semnul întrebării, antreprenorul căutând comenzi și idei pentru a supraviețui. Solicitarea pentru neobișnuita mască de protecție a fost gura de oxigen venită de la un client mai vechi, pe care bijutierul l-a cunoscut cu mai bine de zece ani în urmă: „O să-ți propun o idee care va face vâlvă”, i-a spus acesta, citat de ediția americană a revistei Forbes.

Bijutierul a organizat o echipă din 25 de artizani de top ai companiei, inclusiv trei dintre absolvenții de la Megemeria, care au lucrat timp de trei luni la încrustarea pietrelor prețioase. Provocarea era ca, încorporând atât de multe materiale prețioase, masca să nu ajungă la o greutate prea mare, rămânând totuși confortabilă și funcțională.

Rezultatul este o mască facială care încorporează 3608 diamante naturale albe și negre și 250 de grame de aur de 18 carate, valorând 1,5 milioane de dolari. Greutatea măștii este de aproximativ 280 de grame.

Bijutierul spune că, deși masca este perfect funcțională, nu este convins că proprietarul său o va purta. Fiind un colecționar pasionat, este posibil ca acesta să considere masca un obiect de artă pe care să îl păstreze sau să îl vândă. Indiferent ce destinație va avea creația sa, Levy se poate mândri cu realizarea unui obiect unic.

Foto: Yvel

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii