Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

15 limbaje corporale pe care oamenii de succes le evită

Corpurile noastre au propriul lor limbaj, iar cuvintele lor nu sunt întotdeauna în regulă. Fără să ne dăm seama, acest limbaj a devenit o parte integrantă a ceea ce suntem. Prin urmare şi succesul depinde de cât de inteligent ştim să ne folosim de acest limbaj corporal.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

TalentSmart, numărul unul ca furnizor de inteligență emoțională, a testat un milion de oameni și a constatat că printre performerii de top se numără, de regulă, oameni cu inteligență emoțională foarte bine dezvoltată. Aceștia cunosc puterea pe care o dețin semnalele nerostite și, astfel, reușesc să le controleze.

Prin evitarea acestor gafe de limbaj corporal poți consolida anumite relații atât pe plan profesional, cât și personal. Forbes.com a evidenţiat 15 limbaje corporale comune care îi trădează pe oamenii emoționali şi pe care cei inteligenți încearcă să le evite.

 1. A te apleca este un semn de lipsă de respect. Aceasta înseamnă că te-ai plictisit, iar dorința de a rămâne în locul respectiv a dispărut. Menținerea unei posturi bune impune respect și promovează un bun angajament în discuție din ambele părți ale conversației .
 2. Gesturile exagerate arată că ascunzi adevărul.
 3. A te retrage din discutiile cu ceilalți ilustrează faptul că ești neinteresat sau te simți incomod. Încearcă să pornești discuții, poți înclina ușor capul atunci când alții vorbesc ca semn că ți-au captat complet atenția.
 4. A te uita la ceas în timp ce ai o conversație cu o anumită persoană este un semn clar al nerăbdării și al lipsei de respect. Prin acest gest, transmiți că tu ai lucruri mult mai bune de făcut decât să stai de vorbă, fiind nerăbdător să termini.
 5. Brațele încrucișate și picioarele sunt bariere psihologice care sugerează faptul că nu ești deschis cu privire la ceea ce interlocutorul spune într-o conversație. Chiar dacă zâmbești sau porți o discuție agreabilă, celălalt poate crede că îi adresezi cuvinte înjositoare. Deşi este confortabil să faci acest lucru, rezistă tentaţiei pentru ca oamenii să te vadă deschis într-o discuție și interesat de ceea ce au de spus.
 6. Opoziția între cuvintele tale și expresia facială îi face pe oameni să simtă că ceva nu este în regulă și pot suspecta că-i înșeli.
 7. Înclinarea din cap în exces transmite semne de anxietate cu privire la aprobare.
 8. Fluturarea mâinii prin păr înseamnă nerăbdare, tensiune. Oamenii vor percepe că ești prea preocupat de aspectul tău fizic și nu suficient de preocupat de cariera ta.
 9. Evitarea contactului vizual poate să arate că ai ceva de ascuns și poate trezi suspiciuni. Lipsa acestui contact poate indica, de asemenea, o lipsă de încredere și interes pe care nu dorești să le comunici într-un cadru de afaceri.
 10. Contactul vizual intens poate fi perceput ca agresiv  sau ca o încercare de a domina.
 11. A da ochii peste cap este tot o lipsă de respect. Din fericire, acesta este un obicei voluntar şi poate fi controlat. Merită efortul.
 12. A sta încruntat sau a avea o expresie în general nefericită a feței trimite mesajul că ești supărat de către cei din jurul tău, chiar dacă aceștia nu au nimic de a face cu starea ta de spirit.
 13. Strângerile de mână slabe dau dovadă de lipsă de autoritate sau de încredere, în timp ce o strângere de mână prea puternică ar putea fi percepută ca o încercare agresivă de dominație, care este la fel de rău percepută. Strângerea de mână ar trebui să fie adaptată fiecărei persoane și situații, dar fiecare trebuie să se asigure că este întotdeauna fermă.
 14. Pumnii încleștați, la fel ca brațele încrucișate și picioarele, pot semnala că nu ești deschis la părerile altor oameni.
 15. A sta prea aproape semnalează că nu respecţi spaţiul personal. Acest lucru îi va face pe oameni să se simtă inconfortabil atunci când se află în jurul tău.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii