Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Filantropie |
|

14 mil. de euro de la oameni pentru oameni

Guest.jpg
Gala Oameni pentru Oameni, care premiază anual cele mai relevante acte filantropice, a aniversat 10 ani, sărbătorind generozitatea.

Cea de-a zecea ediţie a Galei Oameni pentru Oameni, organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi AmCham, a premiat pe 13 noiembrie cei mai generoşi şi mai implicaţi români. Anul acesta, valorea totală a donaţiilor şi voluntariatului oferit de cei 120 premianţi şi nominalizaţi a fost de aproape 14 milioane de euro. Aceste resurse s-au transformat în incubatoare pentru maternităţi, terapie pentru copii cu autism, servicii pentru persoane cu boli terminale sau pentru bătrâni, cursuri pentru elevi, lumină într-un sat neelectrificat, sânge pentru transfuzii şi numeroase alte acte civice şi sociale.

Printre invitaţii la Gală s-au numărat antreprenori implicaţi, reprezentanţi ai unor fundaţii şi companii  implicate în viaţa socială şi în acţiuni caritabile. Oaspete de onoare a fost Michael Guest, fostul ambasador al SUA în România.  Au fost premiaţi fundraiseri, angajaţi implicate, IMM-uri, campanii de strângere de fonduri. Un singur premiu nu a fost acordat, cel pentru cel mai bun program de sănătate, siguranţă şi bunăstare la locul de muncă, deoarece informaţiile disponibile au fost imposibil de jurizat, după cum au anunţat reprezentanţii ARC.

Ştefania Popp, de la Junior Achievement, premiată ca “Cel mai bun fundraiser profesionist senior”, a atras atenţia asupra importanţei educaţiei, chiar şi în filantropie: “Cei care ştiu mai mult şi mai bine, vor face mai mult şi mai bine”.

Gala Oameni pentru Oameni premiază anual cele mai relevante acte filantropice, atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, şi recunoaşte inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor. De-a lungul celor 10 ani au primit premii peste 100 de oameni şi instituţii, iar alte peste 1000 de persoane şi instituţii au fost nominalizate.

Gala a fost organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, alături de AmCham, Camera Americană de Comerţ din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii