Cautare
, Contributor

consultant de imagine în echipa designerului Alessandro Martorana și trainer de „small-talk” în cadrul unui proiect care formează specialiști în vânzări, management și comunicare.

Travel |
|

125 de ani DE GRAȚIE

Tronând deasupra celor șapte coline ale Romei, hotelul Eden te poartă în atmosfera romantică a secolului trecut, cu un interior păstrat aproape intact încă de la lansare. Din 1889.
 aboneaza-te
ALCOVA RISTORANTE

Faima hotelului Eden contrazice genul de celebritate care înconjoară toate monumentele impunătoare din oraș. Este acea adresă din apropiere de grădinile Borghese și via Veneto la care au stat, măcar o dată, toate celebritățile secolului trecut. Dar nu pentru a fi văzute, ci dimpotrivă. Poziționarea discretă a vilei cu șapte etaje te ține departe de privirile curioșilor și, în același timp, te lasă să te bucuri că eșți la doar câțiva pași de piața Spaniei și de restaurantele de la baza treptelor.

Mergând pe Via Ludovisi ai putea chiar să ratezi intrarea dacă nu remarci portarul îmbrăcat impecabil într-o uniformă desprinsă din perioada interbelică. Deschide ușile mici și te lasă să intri în interiorul destul de întunecat al hotelului. Ai însă nevoie de câteva clipe și deja remarci detalii savuroase care să îți confirme un hotel de cinci stele veritabil. Undeva în dreapta, la biroul de concierge, senzația de film clasic continuă cu un italian elegant care pare să nu fi auzit niciodată de internet sau de telefoane inteligente. Urci câteva trepte și te afunzi în atmosfera colocvială a unei sufragerii „private“.

Senzația se dovedește firească imediat ce descoperi că povestea Eden a început ca o afacere de familie. Construcția are la bază dorința unui om de afaceri elvețian, deja proprietar al unui hotel de succes din oraș, de a-și ajuta fata proaspăt căsătorită. Clădirea, deja ridicată, servea ca bloc de locuințe așa că tatăl grijuliu urma să cumpere treptat toate proprietățile pentru ca, în final, să ajungă la un hotel complet. Eden-ul de astăzi păstrează majoritatea atributelor de la momentul inaugurării din 1889. Detaliile prețioase, precum picturile de pe pereți sau statuetele care ornează inspirat bibliotecile cu titluri rare, sunt pe aceleași poziții de peste șapte sau chiar opt decenii.

Totul a făcut parte din colecția proprietarilor, multe fiind alese de celebra fiică al cărei cadou de căsătorie a fost întreaga clădire. Cele 108 camere și 13 apartamente sunt modelate cu grija anilor 1900 și, în ciuda economiei de spațiu dictate de un oraș aglomerat dintotdeauna, te impresionează prin amestecul „cald“ al pieselor de mobilier clasic, un exemplu plăcut al ideii de lux din trecut. În mod sigur, amatorii de minimalism nu se vor simți confortabil aici, dar nici în majoritatea hotelurilor din Roma.

Faima Eden capătă și mai mult sens de la ultimul nivel. Restaurantul denumit sugestiv Terrazza îți răsfață privirea cu una dintre cele mai frumoase panorame pe care o poți găsi la Roma. Geamurile largi se asortează perfect cu micul dejun construit în jurul deliciilor locale sau cu standardele ridicate al unei stele Michelin.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii