FacebookTwitterLinkedIn

Furnizorul de servicii de transport şi logistică Gebrüder Weiss a înregistrat o cifră de afaceri netă preliminară de aproximativ 1,2 miliarde de euro în 2013.  S-a menţinut astfel trendul ascendent al anilor anteriori, înregistrându-se o uşoară creştere de 3,3 procente a cifrei de afaceri.

Concernul a continuat expansiunea spre est în 2013 şi a preluat compania de transport Far Freight specializată în ţările CSI şi cele din regiunea Caucazului şi a  înfiinţat prima filială turcească la Istanbul. Au mai fost deschise două filiale în Cehia şi una în Ungaria, iar în Slovacia a fost extins  terminalul logistic. Investiţiile totale s-au ridicat anul trecut la circa 57 milioane de euro, cu 16 procente mai mult decât în  2012.

Transporturile terestre au reprezentat o cifră de afaceri de 801,2 milioane de euro şi au fost realizate aproximativ 10,2 milioane de expediţii.  Transporturile aeriene şi maritime au înregistrat şi ele o evoluţie pozitivă, iar cifra de afaceri s-a majorat cu circa şase procente, atingând 256,7 milioane de euro. Numărul containerelor de transport maritim procesate a înregistrat o creştere cu 30 de procente comparativ cu anul precedent, volumul procesat fiind de 125.000 de containere standard (TEU). Transporturile aeriene au înregistrat mici pierderi: din cauza volumului exporturilor din China redus considerabil în prima jumătate a anului 2013, volumul procesat de aproximativ 45.000 de tone s-a situat cu patru procente sub valoarea înregistrată anul precedent.

În 2014 compania urmează a finaliza proiecte de construcţii în Bulgaria şi Austria. Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor şi logisticii din Europa.