Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

12 aplicații pe care orice corporație ar trebui să le folosească

Digitalizarea informațiilor și automatizarea proceselor unei companii sunt de o importanță crucială pentru organizarea, ritmul de lucru și productivitatea angajaților. Utilizarea unor softuri speciale pentru business nu numai ușurează multe dintre activitățile manuale repetitive, dar și previne eroarea umană. Aplicațiile special create pentru companii au rolul de-a eficientiza activitatea tuturor departamentelor și de-a asigura o colaborare bună între acestea. 

Managerii din marile corporații sunt prea ocupați pentru a pierde timpul cu hârtii, dosare și crearea manuală de rapoarte. Softurile vin în ajutor și sortează toate datele de care ai nevoie, creează facturi sau semnalează anumite probleme. Iată care sunt tipurile de aplicații esențiale pentru corporații.

1. Sistem ERP

Sistemul ERP este în prezent cel mai utilizat soft la scară globală. Un soft ERP, de exemplu software ERP Pluriva, este o platformă unică care combină mai multe aplicații sau module în același sistem. Datorită unui soft ERP, nu mai este nevoie de achiziționarea separată a tuturor aplicațiilor care vor fi prezentate în continuare, deoarece multe dintre acestea sunt incluse. 

Softul ERP poate fi personalizat în funcție de nevoile firmei tale. Acesta ține locul unei baze de date, oferă servicii de administrare, de procesare a diverselor operațiuni dintr-o firmă, de salarizare și de generare de rapoarte. Serviciile de mentenanță sunt suportate de furnizor, iar datele sunt permanent actualizate . 

2. Softuri pentru managementul fișierelor

Dacă nu optezi pentru un sistem ERP, vei avea nevoie de achiziționarea mai multor aplicații. Una dintre cele mai importante o reprezintă softul pentru managementul fișierelor (file management). Acesta este important pentru stocarea digitalizată a tuturor datelor afacerii. O astfel de aplicație se bazează pe tehnologia cloud și-ți permite să stochezi online și ușor volume mari de date, dar și să le accesezi de pe orice dispozitiv. Astfel, nu mai ai nevoie de hard disk-uri.

3. Aplicații de contabilitate

Contabilitatea este un departament important în orice firmă. Tot ceea ce ține de partea financiară a unei afaceri trebuie gestionat cu atenție, deoarece influențează profitul unei firme. O aplicație de contabilitate ajută angajații să calculeze rapid taxele, impozitele și vânzările, economisind astfel mult timp.

4. Aplicații de inventar

Aplicațiile de inventar sunt esențiale pentru o bună gestiune a stocurilor. Cu ajutorul unui astfel de soft, vei ști exact câte produse mai trebuie să achiziționezi. De asemenea, aceste aplicații ajută la calculul fluxului de numerar și profitului.

5. Platforme eCommerce

Platformele eCommerce sunt esențiale dacă vrei să-ți extinzi afacerea prin deschiderea unui magazin online. Costurile sunt mult mai mici dacă alegi o platformă găzduită (de tip SaaS), care îți asigură crearea paginii, interfața, serviciile de mentenanță, design-ul și alte operațiuni economice. 

6. Softuri POS (gestiune magazin)

Softurile de tip POS sunt potrivite pentru gestionarea oricărei activități comerciale. Aceste aplicații oferă servicii de gestiune a stocurilor, încasărilor și costurilor, care permit și plata cu cardul. Sunt setate să calculeze discounturi și să emită bonuri fiscale. Per total, softurile POS ajută la controlul vânzărilor.

7. Aplicații de gestiune a angajaților

În categoria acestor aplicații sunt incluse softurile de pontaj electronic, de salarizare și de task management.

Aplicațiile de pontaj electronic ajută la monitorizarea activității angajaților și la realizarea unei condici electronice, mult mai practice decât pontajul clasic pe hârtie. Prezența se face pe baza scanării cardului, amprentei sau prin autentificare pe aplicație. Atunci când compania are un număr foarte mare de angajați, un soft de pontaj electronic este esențial.

Softurile de salarizare constau în calculul exact și automat al salariului care i se cuvine angajatului, iar cele de task management includ obiectivele și deadline-urile corespunzătoare angajaților.

8. Aplicații pentru comunicare

Aplicațiile de comunicare sunt esențiale pentru că trebuie să existe o colaborare constantă și rapidă între departamente. Acestea asigură angajaților sprijin, informare și siguranță.

9. Program de facturare

Un program de facturare este util pentru facturarea rapidă a unor bunuri sau servicii. Acesta îți scutește angajații de completarea manuală a formularelor și de calculul clasic a totalului, reducerilor sau TVA-ului. 

10. Aplicații de gestiune a restaurantelor

În cazul restaurantelor, este nevoie de un soft care să asigure optimizarea livrărilor. Acesta crește ritmul de lucru și elimină necesitatea utilizării biletelor clasice în bucătărie. De asemenea, acesta prezintă avantaje logistice și pentru ospătari.

11. Aplicații pentru rezervări/programări

În cazul restaurantelor sau saloanelor de înfrumusețare, rezervările și programările sunt o necesitate. Rezervările și programările telefonice sunt consumatoare de timp și pot genera erori, spre deosebire de un soft specializat.

12. Instrumente de analiză

O corporație are nevoie și de generarea de rapoarte și analize, pentru a compara rezultatele și pentru a putea atinge performanțele dorite. Un soft de acest gen te ajută să obții automat o analiză a afacerii.

 

Așadar, corporațiile au nevoie de o serie de aplicații care să le asigure un ritm optim de funcționare și să automatizeze operațiuni consumatoare de timp. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii