Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

11 octombrie – Ziua Internaţională a Fetelor

Din 2012, Organizația Națiunilor Unite marchează ziua de 11 octombrie ca „Ziua Internațională a Fetelor". Mişcarea promovează drepturile fetelor, subliniază inegalitățile de gen care există încă și diversele forme de discriminare și abuz suferite de tinerele din întreaga lume, notează stiri.tvr.ro.
ziua fetelor

La nivel mondial, aproape una din patru fete cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani nu urmează cursurile unei școli și nu muncește, comparativ cu 1 din 10 băieți de aceeași vârstă, notează stiri.tvr.ro.

Până în 2021, aproximativ 435 de milioane de femei și fete vor trăi cu mai puțin de 1,90 dolari pe zi – inclusiv 47 de milioane, împinse către sărăcie ca rezultat al COVID-19.

1 din 3 femei din întreaga lume au suferit violențe fizice sau sexuale. Datele arată că de la izbucnirea COVID-19, violența împotriva femeilor și fetelor și, în special, violența în familie, s-a intensificat.

Cel puțin 60% dintre țări încă discriminează drepturile fiicelor de a moșteni bunuri funciare și non-funciare, fie prin lege, fie prin practică.

Ziua Internațională a Fetelor se desfășoară anul acesta sub tema „Vocea mea, viitorul nostru egal”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii