Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

11 octombrie – Ziua Internaţională a Fetelor

Din 2012, Organizația Națiunilor Unite marchează ziua de 11 octombrie ca „Ziua Internațională a Fetelor". Mişcarea promovează drepturile fetelor, subliniază inegalitățile de gen care există încă și diversele forme de discriminare și abuz suferite de tinerele din întreaga lume, notează stiri.tvr.ro.
 aboneaza-te
ziua fetelor

La nivel mondial, aproape una din patru fete cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani nu urmează cursurile unei școli și nu muncește, comparativ cu 1 din 10 băieți de aceeași vârstă, notează stiri.tvr.ro.

Până în 2021, aproximativ 435 de milioane de femei și fete vor trăi cu mai puțin de 1,90 dolari pe zi – inclusiv 47 de milioane, împinse către sărăcie ca rezultat al COVID-19.

1 din 3 femei din întreaga lume au suferit violențe fizice sau sexuale. Datele arată că de la izbucnirea COVID-19, violența împotriva femeilor și fetelor și, în special, violența în familie, s-a intensificat.

Cel puțin 60% dintre țări încă discriminează drepturile fiicelor de a moșteni bunuri funciare și non-funciare, fie prin lege, fie prin practică.

Ziua Internațională a Fetelor se desfășoară anul acesta sub tema „Vocea mea, viitorul nostru egal”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii