Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Bookfest 2019: 11 autori din Marea Britanie vin la București pentru Salonul Internațional de Carte

Peste un milion de volume, dintre care aproximativ 4.000 de titluri noi, îi așteaptă pe vizitatori la cea de-a XIV-a ediție a Bookfest.
Bookfest

11 autori din Marea Britanie ajung la București pentru a lua parte la Salonul Intenațional de Carte Bookfest, care va avea loc între 29 mai – 2 iunie, la Romexpo. Intrarea este liberă, iar lansările autorilor români domină agenda evenimentului. Cele mai importante edituri din țară vor aduce la Bookfest cărțile verii 2019 și cele mai așteptate cărți ale anului în curs, de la cei mai îndrăgiți autori, se vor găsi în pavilion B2 de la Romexpo.

Pentru al patrulea an consecutiv, Bookfest a primit Înaltul Patronaj al Președintelui României. În plus, Invitatul de Onoare – Marea Britanie a pregătit un program extrem de dens și de atractiv, cu scriitori și specialiști ai industriei editoriale britanice, una dintre cele mai de succes din lume.

Cred că Bookfest a reușit să demonstreze deja, odată cu mutarea în noul pavilion B2, că piața editorială din România are o ofertă extrem de bogată și atrăgătoare pentru toate gusturile, vârstele și buzunarele. Sper ca și publicul să ne fie alături într-un număr cât mai mare în aceste cinci zile de sărbătoare a cărții la care celebrăm și atât de bogata cultură britanică, invitatul de onoare al ediției 2019”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Topul vânzărilor Grupului Editorial ALL la Salonul de Carte BOOKFEST

Zece autori britanici contemporani și un autor român stabilit în Marea Britanie sunt invitați speciali ai proiectului „Marea Britanie – țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest”, într-un program conceput pentru a celebra diversitatea în literatură.

11 autori din Marea Britanie vin la București pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest 2019

„Marea Britanie este piața de carte din Europa la care România este cel mai bine conectată, cel puțin dacă socotim producția de carte de după 1989. Este, așadar, evident de ce venirea Marii Britanii ca Invitat de Onoare la Bookfest este în sine o sărbătoare, pentru că publicul va avea acces direct la o cultură pe care editorii români au făcut deja eforturi susținute ca să o promoveze”, a mai adăugat Grigore Arsene.

Reuniți sub motto-ul „Culture is GREAT”, cei 11 scriitori din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord vor lua parte de-a lungul celor cinci zile de Bookfest la o serie variată de evenimente, de la lansări de carte și dezbateri, până la workshop-uri și ateliere de creație.

„Cultura şi literatura britanică a zilelor noastre sunt fundamental legate de intersecţia dintre idei şi identităţi diverse, ceea ce a definit un sector creativ puternic şi bine reprezentat în faţa publicului din întreaga lume. Dialogul cultural are o putere deosebită de a transgresa diferenţe sociale, culturale şi politice, aşa că programul Marii Britanii ca țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest va celebra diversitatea şi toleranţa, cu poveşti vii, variate, spuse prin literatură, dar şi alte medii artistice”, a declarat Nigel Bellingham, directorul British Council România.

Nigel Bellingham, Claire North, Sarah Perry, Clare Mackintosh, Ross Welford, Nikita Lalwani, Arabella McIntyre-Brown, Mahsuda Snaith, Fiona Mozley, Kirsty Logan, Neal Layton și Eugen-Ovidiu Chirovici completează lista oaspeților de onoare ai Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii