Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului, au anunţat duminică autoritățile australiene.  
 aboneaza-te
noua zeelanda shutterstock_1707955333

Directorul general al serviciilor de sănătate Ashley Bloomfield a declarat că acest punct de cotitură merită sărbătorit, dar i-a avertizat pe neo-zeelandezi să nu se relaxeze.

“Am văzut în străinătate cât de repede a reapărut virusul şi s-a răspândit în zone în care fusese sub control şi trebuie să fim pregătiţi să izolăm rapid orice cazuri viitoare în Noua Zeelandă. Fiecare persoană din echipa de cinci milioane (populaţia Noii Zeelande – n.r.) are un rol de jucat în aceasta”, a afirmat el, citat de dpa, transmite Agerpres.

În prezent sunt active 23 de cazuri de COVID-19 în ţară, dar toate au fost detectate la frontieră şi sunt tratate în centre de izolare.

Primul caz “importat” cunoscut în Noua Zeelandă a fost înregistrat la 26 februarie, iar ultima transmitere comunitară a fost detectată la 1 mai.

Noua Zeelandă şi-a închis graniţele pentru străini începând cu 19 martie, iar carantina la nivel naţional a început la 25 martie, când aproape toate companiile au fost închise, inclusiv şcolile, iar oamenii au fost sfătuiți să stea acasă.

Noua Zeelandă a început treptat să ridice restricţiile, în prezent, doar graniţele fiind închise.Țara are 1.569 de cazuri de COVID-19 şi 22 de decese asociate coronavirusului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii