Acest parteneriat este o premieră în domeniul colaborării dintre instituțiile guvernametale și societatea civilă și are ca scop încurajarea spiritului antreprenorial și creșterea șanselor de succes al noilor microîntreprinderi finanțate din bugetul total de 25 de milioane de lei alocat de Guvernul României prin programul SRL-D pentru anul 2013.
„Încă din perioada în care eram antreprenor, admiram și sprijineam inițiativele private ale tinerilor. Din poziție de Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism am făcut toate demersurile ca Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri (SRL-D) să fie deblocat și, astfel proiectele de afaceri noi să capete sprijin pentru a se dezvolta și pentru a ajuta la crearea unui mediu de afaceri echilibrat, profesionist și competitiv”, declară Ministrul Maria Grapini.
Peste 50 de oameni de business cu experiență în companii naționale și multinaționale de renume din România vor mentora tinerii antreprenori care au șanse reale de a construi o afacere durabilă și profitabilă, oferindu-le acestora expertiză, metode și principii fundamentale în dezvoltarea unei afaceri de succes. Mentorii sunt membri ai Romanian Business Leaders sau ai partenerilor Fundației.
“România are nevoie de cât mai mulți antreprenori care să creeze valoare și locuri de muncă. Credem că este datoria noastră, a celor care am construit și conducem afaceri solide, să ne implicăm în creșterea noilor generații de antreprenori. Acest program de mentorat va crește, sperăm, șansele tinerilor de a transforma un plan de afaceri într-o întreprindere pe termen lung”, afirmă Mihail Marcu, președintele Romanian Business Leaders și unul dintre mentorii din program.
Programul se va adresa, în primul an, unui număr de 100 de noi afaceri, selectate de membrii Fundației Romanian Business Leaders, și va consta în sesiuni de mentorat alături de specialiști în management, finanțe, juridic, resurse umane și comunicare.