FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul mondial de aparatură frigorifică, Liebherr, şi importatorul oficial al produselor frigorifice germane în România, Marelvi, au investit 100.000 de euro în lansarea la București (în Swan Office Park , Pipera) a primului mono-brand shop din Europa. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii constante a vânzărilor și a interesului pentru acest brand manifestat de consumatorii români, arată reprezentanţii companiilor.

Brandul premium Liebherr are deja de 7 ani o colaborare exclusivă cu Marelvi pentru importul și distribuția în România. Anul 2014 a adus o creștere a businessului cu aproximativ 12%. Pe o piață a electrocasnicelor care a crescut în 2014 cu 13% în volum și 16% în valoare, cifra de afaceri Marelvi a crescut de la 34 milioane de euro la 38 milioane de euro.

Liebherr, unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de aparatură frigorifică premium, reprezintă un grup de peste 130 de companii, cu o cifră de afaceri de peste 9,1 miliarde de euro și aproximativ 41.000 de angajaţi pe toate continentele.

Marelvi are o cifră de afaceri anuală estimată la 38 milioane euro în 2014 si deţine în prezent patru depozite regionale în Rădăuţi, Bucureşti, Deva, Cluj. Portofoliul sau cuprinde  40 de branduri, iar compania fondată de Dumitru Mihălescul (locul 381, alături de familie în topul Forbes 500 miliardari, ediţia 2014, cu o avere de 7 milioane de euro) acoperă întreg teritoriul ţării și aprovizionează 400 de magazine independente și deține parteneriate cu Flanco, Dedeman, Cora şi Auchan, eMAG, Baumax, Real sau Penny Market, dar şi cu producători de mobilă specializaţi în domeniul produselor încorporabile, respectiv Romvitrine, Rovere, Mobili, Kuxa, Hof Interiors, Inova  și alții.