Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Media şi entertainment |
|

10 moduri prin care te limitezi fără să-ți dai seama

În momentul în care tu consideri o persoană sau o instituție mai puternică decât tine- Tu pierzi! De aceea a spune „viața e nedreaptă” ori „ șeful meu e un nemernic” sau orice alt sentiment care nu îți conferă încredere și putere, este o strategie care te va face să pierzi.
Not limits dreamstime

Ne oprim din a ne mai gândi și a spune ” Viata e nedreaptă” atunci când realizăm că putem controla aproximativ tot ce ni se întâmplă cu viața noastră.

Acestea sunt cele 10 moduri prin care te limitezi fără să-ți dai seama:

  1. Te limitezi atunci când nu îți clădești o viziune asupra vieții tale. Probabil te-ai gândit, „De ce să-mi planific lucruri mărețe? Niciodată nu voi ajunge să le împlinesc”. Singura cale prin care viziunea ta va eșua este să nu ai una în primul rând.
  2. Te limitezi atunci când nu iei atitudine pentru a schimba o situație. Orice pas înainte este bine venit. Rescrierea CV-ului este un pas important, gândește-te la viitor și imaginează-ți cum ar fi viața ta dacă ai avea totul sub control (pentru că se poate)!
  3. Te limitezi atunci când accepți situația în care te afli, pentru că n-ai încredere în puterile tale de a schimba ceva.
  4. Te limitezi atunci când îi lași pe alții(șeful, părinții sau oricine altcineva) să decidă care îți sunt prioritățile.
  5. Te limitezi atunci când îți spui „Nu pot”.
  6. Te limitezi singur/ă atunci când stai cu mâinile în sân și spui: „ Care e ideea în schimba lucrurile? Dacă am economisit niște bani, ceva la mașină se va defecta, dacă sunt promovat/ă voi lucra mai multe ore. Nu pot trece peste aceste probleme”.
  7. Te limitezi atunci când îi lași pe alții să-ți spună ce este mai bine pentru tine și care sunt calitățile tale.
  8. Te limitezi atunci când te concentrezi pe defectele tale și nu pe calități.
  9. Te limitezi atunci când îți reproșezi singur/ă spunându-le și celorlalți că nu ai viața și cariera pe care ți le-ai fi dorit în loc să faci un pas în realizarea acestora.
  10. Te limitezi atunci când te mulțumești cu „puținul” pe care-l ai.

Poți să aspiri la orice, dar trebuie să faci mai mult de atât- Trebuie să acționezi! Primul pas este cel mai dificil, trebuie să realizezi că tu esti singurul/singura care îți poți ghida viața și cariera în ce direcție vrei!

Citește și aceste articole:

5 mituri despre depresie

10 motive bune pentru a renunța la un job

10 întrebări pe care ai putea să le pui în cadrul unui interviu

10 lucruri pe care să nu le faci când îți cauți un job

Sfaturi în crearea logo-ului perfect pentru brand-ul tău

3 greșeli pe care oamenii le fac atunci când prezintă o problemă șefului

Ce poți face cu Java și C++ dar nu poți face cu JavaScript?

Photo: Dreamstime

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii