FacebookTwitterLinkedIn

Să stai acasă înseamnă să nu mai pierzi timp în trafic – nici când mergi serviciu, nici când trebuie să-ți duci copilul la școală sau la înot. Folosește această perioadă ca pe un dar și încearcă să faci toate acele lucruri pentru care nu mai ai timp și resurse în mod normal. Iată 10 modalități prin care poți fi atât creativ, cât și productiv.

1. Sună-i pe oamenii cu care nu ai mai vorbit de ceva timp

Fă-ți timp să afli cum se descurcă persoanele la care ții în alte orașe sau chiar pe alte țări sau continente. Te ajută aici aplicațiile de tip Skype sau Zoom pentru videoconferințe.

2. Urmează cursuri sau seminarii online

Cu siguranță, ai salvat cursuri sau seminarii online pe care ți-au dorit să le parcurgi, dar timpul nu ți-a permis. Dacă nu, poți să dai rapid o căutare pe Google. Edx și Coursera oferă cursuri gratuite de la universități de top precum Harvard, Standford sau University of London. Gama de subiecte este variată, de la business până la sănătate și diplomație. Profită de această perioadă pentru a-ți îmbunătăți anumite cunoștințe sau abilități.

3. Lucru manual

Acum este timp pentru toate, inclusiv pentru tricotat, cusut șosete sau ceva ordine în albumele de fotografii. Ba chiar poți picta acel scaun căruia ai vrut întotdeauna să-i dai o față nouă. Jack Canfield, cunoscut drept coach-ul numărul 1 al Americii, recomandă să-ți un alegi un scop și să te ții de el până la îndeplinire.

4. Ascultă podcast-uri sau cărți audio

Există câteva milioane de podcast-uri și cărți audio pe care le poți asculta în vremuri de restriște. Subiectele sunt foarte variate și îți oferă informații utile despre afaceri, carieră, sănătate, industrie, relații etc. Dacă ai chef de ceva mai relaxant, alege un roman care îți trezește interesul și fă-te comod în fotoliu.

5. Începe să scrii cartea la care te-ai gândit demult

Acum e momentul să te apuci de acea carte pe care poate vrei să o scrii de ani de zile. Nu te gândi că nu ai abilitățile necesare de scriere. Așterne-ți ideile pe hârtie și, abia după ce ai adunat câteva pagini bune, fă-ți o schiță a capitolelor sau a altor informații pe care vrei să le incluzi. Dacă deja ai în lucru o carte, nu ai niciun motiv să nu continui să scrii.

6. Scrie pe blog

Scrie despre cum gestionezi această criză în familie sau în comunitatea din care faci parte. Le poți posta pe platforme gratuite precum Medium, LinkedIn sau Facebook. Dar asigură-te că ai păstrat o copie a ceea ce ai scris în computerul tău. Îți poți, de asemenea, exersa și scrisul de mână. Unii dintre mai bine vânduți romancieri, scriu și în prezent cu pixul sau stiloul pe hârtie.

7. Gătește și încearcă rețete noi

Dacă îți place să gătești sau să coci, acum poți experimenta rețete noi. Sau te poți juca testând alte metode de prepare decât cele cu care ești obișnuit. Oricum ar fi, dezvoltă-ți abilități noi.

8. Citește o carte

Sunt atât de multe cărți absolut grozave de citit pe planeta asta! Indiferent de preferințele tale, posibiltățile de alegere în materie de literatură sunt nelimitate. Sigur ai acasă un teanc de cărți pe care vrei să-l citești de luni bune. Dacă nu, poți comanda online (dacă serviciile de livrare încă funcționează) sau poți apela la varianta e-books.

9. Fă o curățenie strașnică

Ordinea și curățenia te ajută să te simți mai bine. Profită de această perioadă și fă o curățenie generală. Spală podelele, geamurile, sterge mobila de praf, fă-ți ordine în șifonier, curăță cămara și frigiderul. De asemenea, ocupă-te de aranjarea și prioritizarea resurselor financiare.

10. Ascultă muzică sau ieși la aer (dar doar pe balcon)

Pune-ți muzică în căști!

Așadar, ține doar de tine dacă vrei să vezi partea pozitivă a acestei perioade în care trebuie cu toții să stăm mai mult în casă.