Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

10 mil. de euro de la GarantiBank pentru un parc solar

parc_eolian_casimcea_verbund.jpg
Parcul solar din judeţul Giurgiu dezvoltă o centrală fotovoltaică cu ajutorul unei refinanţări de 10 milioane de euro.

GarantiBank a acordat o refinanțare în valoare de 10 milioane euro companiei Tinmar, pentru o centrală fotovoltaică de 10 MW putere instalată în Bucșani, Giurgiu. Acest proiect face parte dintr-un parc solar de 18,5 MW, inaugurat în iunie 2013. Proiectul dezvoltat pe o suprafață de 24 hectare este unul dintre cele mai mari din România. Capacitatea a centralei este de 10 MWp și constă în 41.624 panouri fotovoltaice. 

Creditul refinanțează 70% din investiția totală de 15 milioane euro și a fost acordat pe o perioadă de aproape 10 ani. GarantiBank a observat o evoluţie pozitivă a cererilor de credite din partea companiilor în primele trei trimestre ale anului. În primele nouă luni din 2013, am oferit credite în valoare de 50 milioane euro pentru proiecte de energie verde”, a declarant Cagri Memisoglu, Director General Adjunct GarantiBank.

Comerciantul privat de electricitate Tinmar Group are în portofoliu mai multe parcuri fotovoltaice cu o putere instalată de 50MWp, şi, potrivit declaraţiilor lui Adrian Pavelescu, Director Departament de Energie Regenerabilă,urmăreşte noi achiziţii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii